Рецепт Ароматний полуничний пиріг фото

Ароматний полуничний пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Ягоди , Полуниця
Пісні страви
На полуденок , Для дітей , Літні , Десерт , Полудень
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 6
Час приготування: 50 хв.

Для такої делікатної ягоди як полуниця відмінно підійде бісквітне тісто на маслі. Пиріг з нього виходить неймовірно повітряним, м'яким і злегка вологим - ідеальні пропорції для літнього пирога.

Опис приготування:

Отже, як приготувати ароматний полуничний пиріг? Переберія ягоду, залиште цілу і суху. Яйця збивайте з цукром протягом 7 хвилин. При такому ретельному збиванні і додаванні рослинного масла розпушувач тесту не знадобиться. Пиріг вийде злегка вологим і повітряним, ягоди можна додавати на свій смак, не тільки полуницю. Без зайвої скромності запевняю вас, що цей рецепт бісквітного тіста повинен бути в кулінарній книзі кожної господині.

  • Яйце - 3 штуки
  • Цукор - 1 Склянка
  • Ванілін - 1 щіпка
  • Масло рослинне - 70 мілілітрів
  • Борошно - 1 Склянка
  • Полуниця - 200 грам
ароматний полуничний пиріг - фото крок 1
Полуницю вимийте, обсушити. Борошно просійте.
ароматний полуничний пиріг - фото крок 2
Яйця збийте з цукром і ваніліном в густу світлу піну протягом 7 хвилин до розчинення цукру. Продовжуючи збивати, влийте рослинне масло тонкою цівкою.
ароматний полуничний пиріг - фото крок 3
Додайте борошно в 2-3 прийому, перемішуючи лопаткою знизу-вгору.
ароматний полуничний пиріг - фото крок 4
Форму для запікання (d - 20 см) змастіть маслом. Вилийте тісто у форму, розкладіть по верху ягоду. Поставте запікатися в розігріту до 180 ° С духовку на 40-50 хвилин до сухої шпажки. Орієнтуйтеся по своїй духовці. Перші 30 хвилин випікайте з накритою фольгою формою, потім зніміть фольгу. Так бісквіт буде підніматися рівно і верх пирога НЕ підгорить.
ароматний полуничний пиріг - фото крок 5
Пиріг остудіть у формі. Приємного чаювання!

Схожі рецепти