Ароматний полуничний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Для такої делікатної ягоди як полуниця відмінно підійде бісквітне тісто на маслі. Пиріг з нього виходить неймовірно повітряним, м'яким і злегка вологим - ідеальні пропорції для літнього пирога.
Отже, як приготувати ароматний полуничний пиріг? Переберія ягоду, залиште цілу і суху. Яйця збивайте з цукром протягом 7 хвилин. При такому ретельному збиванні і додаванні рослинного масла розпушувач тесту не знадобиться. Пиріг вийде злегка вологим і повітряним, ягоди можна додавати на свій смак, не тільки полуницю. Без зайвої скромності запевняю вас, що цей рецепт бісквітного тіста повинен бути в кулінарній книзі кожної господині.
- Яйце - 3 штуки
- Цукор - 1 Склянка
- Ванілін - 1 щіпка
- Масло рослинне - 70 мілілітрів
- Борошно - 1 Склянка
- Полуниця - 200 грам
Полуницю вимийте, обсушити. Борошно просійте.
Яйця збийте з цукром і ваніліном в густу світлу піну протягом 7 хвилин до розчинення цукру. Продовжуючи збивати, влийте рослинне масло тонкою цівкою.
Додайте борошно в 2-3 прийому, перемішуючи лопаткою знизу-вгору.
Форму для запікання (d - 20 см) змастіть маслом. Вилийте тісто у форму, розкладіть по верху ягоду. Поставте запікатися в розігріту до 180 ° С духовку на 40-50 хвилин до сухої шпажки. Орієнтуйтеся по своїй духовці. Перші 30 хвилин випікайте з накритою фольгою формою, потім зніміть фольгу. Так бісквіт буде підніматися рівно і верх пирога НЕ підгорить.
Пиріг остудіть у формі. Приємного чаювання!