Каша в хлібопічці
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт адресований щасливим власницям хлібопічок, оснащених режимом «Варення» або «Джем»: тепер вам не обов'язково стояти біля плити, щоб приготувати смачну і корисну кашу - ваша хлібопічка все зробить за вас!
Хтось може сказати, що використання побутової техніки не за призначенням не має сенсу. Так як же не має, якщо раніше мені доводилося півтори години методично заважати ложкою в каструлі кукурудзяну крупу, щоб вийшла мамалига (незамінна штука під шашлики і гуляші! ), а тепер я завантажую продукти в хлібопічку і йду спокійно займатися своїми справами? ні вже, для зайнятої господині простий рецепт каші в хлібопічки - просто знахідка!
Приготувати кашу в хлібопічці можна з будь-якої крупи - пшоняною, гречаної і навіть манної - але мені подобається саме кукурудзяна: вона сама примхлива, готувати її далеко не завжди є настрій, але в якості річного гарніру вона просто незамінна. Прекрасно поєднується з овочами, сиром та м'ясом, заголовок дужка, приготована в хлібопічці, стане вашою паличкою-виручалочкою!
Воду кип'ятимо.
Висипаємо в чашу хлібопічки крупу, олія, спеції, сіль і цукор.
Поверх виливаємо окріп.
Включаємо хлібопічку, режим - «Варення» або «Джем». Після того, як перший цикл приготування завершиться, спробуємо кашу - якщо влаштовує, виймаємо контейнер з хлібопічки. Якщо хочеться погуще і щільніше - включаємо ще раз.
Виймаємо кашу з чаші хлібопічки - її можна посипати тертим сиром, дрібно нарубаної зеленню і часником, а потім подати гарячої з шашличком і свіжими овочами. Це просто фантастика!
- Заголовок зернових - 1 Склянка
- Вода - 3 склянки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Спеції - За смаком (петрушка, кріп, Сухой чеснок и т.Д.)
Приготувати кашу в хлібопічці можна з будь-якої крупи - пшоняною, гречаної і навіть манної - але мені подобається саме кукурудзяна: вона сама примхлива, готувати її далеко не завжди є настрій, але в якості річного гарніру вона просто незамінна. Прекрасно поєднується з овочами, сиром та м'ясом, заголовок дужка, приготована в хлібопічці, стане вашою паличкою-виручалочкою!
Воду кип'ятимо.
Висипаємо в чашу хлібопічки крупу, олія, спеції, сіль і цукор.
Поверх виливаємо окріп.
Включаємо хлібопічку, режим - «Варення» або «Джем». Після того, як перший цикл приготування завершиться, спробуємо кашу - якщо влаштовує, виймаємо контейнер з хлібопічки. Якщо хочеться погуще і щільніше - включаємо ще раз.
Виймаємо кашу з чаші хлібопічки - її можна посипати тертим сиром, дрібно нарубаної зеленню і часником, а потім подати гарячої з шашличком і свіжими овочами. Це просто фантастика!