Каша в хлібопічці
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт адресований щасливим власницям хлібопічок, оснащених режимом «Варення» або «Джем»: тепер вам не обов'язково стояти біля плити, щоб приготувати смачну і корисну кашу - ваша хлібопічка все зробить за вас!
Опис приготування:
Хтось може сказати, що використання побутової техніки не за призначенням не має сенсу. Так як же не має, якщо раніше мені доводилося півтори години методично заважати ложкою в каструлі кукурудзяну крупу, щоб вийшла мамалига (незамінна штука під шашлики і гуляші! ), а тепер я завантажую продукти в хлібопічку і йду спокійно займатися своїми справами? ні вже, для зайнятої господині простий рецепт каші в хлібопічки - просто знахідка!
Приготувати кашу в хлібопічці можна з будь-якої крупи - пшоняною, гречаної і навіть манної - але мені подобається саме кукурудзяна: вона сама примхлива, готувати її далеко не завжди є настрій, але в якості річного гарніру вона просто незамінна. Прекрасно поєднується з овочами, сиром та м'ясом, заголовок дужка, приготована в хлібопічці, стане вашою паличкою-виручалочкою!
Воду кип'ятимо.
Висипаємо в чашу хлібопічки крупу, олія, спеції, сіль і цукор.
Поверх виливаємо окріп.
Включаємо хлібопічку, режим - «Варення» або «Джем». Після того, як перший цикл приготування завершиться, спробуємо кашу - якщо влаштовує, виймаємо контейнер з хлібопічки. Якщо хочеться погуще і щільніше - включаємо ще раз.
Виймаємо кашу з чаші хлібопічки - її можна посипати тертим сиром, дрібно нарубаної зеленню і часником, а потім подати гарячої з шашличком і свіжими овочами. Це просто фантастика!
- Заголовок зернових - 1 Склянка
- Вода - 3 склянки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Спеції - За смаком (петрушка, кріп, Сухой чеснок и т.Д.)
Приготувати кашу в хлібопічці можна з будь-якої крупи - пшоняною, гречаної і навіть манної - але мені подобається саме кукурудзяна: вона сама примхлива, готувати її далеко не завжди є настрій, але в якості річного гарніру вона просто незамінна. Прекрасно поєднується з овочами, сиром та м'ясом, заголовок дужка, приготована в хлібопічці, стане вашою паличкою-виручалочкою!
Воду кип'ятимо.
Висипаємо в чашу хлібопічки крупу, олія, спеції, сіль і цукор.
Поверх виливаємо окріп.
Включаємо хлібопічку, режим - «Варення» або «Джем». Після того, як перший цикл приготування завершиться, спробуємо кашу - якщо влаштовує, виймаємо контейнер з хлібопічки. Якщо хочеться погуще і щільніше - включаємо ще раз.
Виймаємо кашу з чаші хлібопічки - її можна посипати тертим сиром, дрібно нарубаної зеленню і часником, а потім подати гарячої з шашличком і свіжими овочами. Це просто фантастика!