Апельсинове варення в хлібопічці
(покроковий рецепт з фото)
При наявності хлібопічки можна балувати домашніх не тільки смачною випічкою, але і ароматним вареньіца, яке зігріє навіть в найхолоднішу холоднечу. Пропоную один з таких рецептів.
Лимонний сік використовується в даному рецепті і як консервант, і як підсилювач смаку. Ароматне і смачне варення - це якраз те, чого не вистачає для повного щастя в холодну пору року. Дуже раджу уважно вивчити рецепт, як приготувати апельсинове варення в хлібопічці, щоб насолоджуватися цими ласощами якомога частіше.
- Апельсини - 500 грам
- Цукор - 500 грам
- Лимонний сік - 40 грам
1. За легендою Європа дізналася про апельсинах саме у вигляді джему. Ці яскраві і соковиті плоди люблять по всьому світу, з них готують різну смакоту і десерти. Отже, очищаємо апельсини від шкірки і шкірки, після чого відміряє, щоб готової м'якоті було рівно 500 грам.
2. Потім нарізаємо апельсини якомога дрібніше і відправляємо в ємність хлібопічки.
3. Відміряємо 500 грам цукру, засипаємо їм апельсини в хлібопічці.
4. В самому кінці видавлюємо сік половинки лимона (або вливаємо вже готовий сік, його можна знайти в магазині). Тепер вибираємо режим "джем", який присутній в більшості моделей хлібопічки.
5. Зверніть увагу, що кількість засипаних інгредієнтів в хлібопічці не повинно перевищувати 70% заповнення форми. Якщо буде занадто багато інгредієнтів, то під час варіння джем розплескати і обладнання може згоріти (якщо бризки потраплять на нагрівальний елемент). Якщо хочете, щоб джем був густішим, то додавайте замість звичайного цукру пектиновмісні.