Апельсинове варення
(покроковий рецепт з фото)
Варення з яблук або груш - це звична справа, а ось з цитрусових звучить цікаво. Таке варення дуже ароматне, з легкою кислинкою. Розповідаю, як приготувати апельсинове варення.
Це варення варю ні з додаванням апельсинів, а тільки з апельсина, тому воно настільки ароматне. Ложечка такого піднімає настрій навіть в самий похмурий день. Його їдять ложкою або використовують для випічки, наприклад, цукрових слоек. Неймовірно смачне і ароматне варення вийде завдяки цим рецептом.
- Апельсин - 2 кілограма
- Цукор - 0, 5 кілограма
- Лимонний сік - 3 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
1. Вимийте апельсини, видавіть з усіх сік, якщо він з м'якоттю, то так навіть краще.
2. Перелийте сік в сковороду або в каструлю, надішліть на вогонь.
3. Доведіть сік до кипіння, а потім зменшіть вогонь і варіть до його зменшення в 2 рази.
4. Тільки після цього додайте звичайний білий цукор і розмішайте його ложкою.
5. Всипте дрібку солі і знову розмішайте суміш.
6. Варіть вміст до освіти більш темного кольору і густої консистенції.
7. Влийте лимонний сік і перемішайте, потім вимкніть вогонь.
8. Розлийте варення в банки і залиште для охолодження, потім насолоджуйтеся.