Рецепт Апельсинове варення фото

Апельсинове варення
(покроковий рецепт з фото)

Англійська кухня
Фрукти, Апельсин
ПП рецепти, Пісні страви
На полуденок
Солодке, Заготовки, Варення

Варення з яблук або груш - це звична справа, а ось з цитрусових звучить цікаво. Таке варення дуже ароматне, з легкою кислинкою. Розповідаю, як приготувати апельсинове варення.

Це варення варю ні з додаванням апельсинів, а тільки з апельсина, тому воно настільки ароматне. Ложечка такого піднімає настрій навіть в самий похмурий день. Його їдять ложкою або використовують для випічки, наприклад, цукрових слоек. Неймовірно смачне і ароматне варення вийде завдяки цим рецептом.

  • Апельсин - 2 кілограма
  • Цукор - 0, 5 кілограма
  • Лимонний сік - 3 чайних ложки
  • Сіль - 1 щіпка
апельсинове варення - фото крок 1
1. Вимийте апельсини, видавіть з усіх сік, якщо він з м'якоттю, то так навіть краще.
апельсинове варення - фото крок 2
2. Перелийте сік в сковороду або в каструлю, надішліть на вогонь.
апельсинове варення - фото крок 3
3. Доведіть сік до кипіння, а потім зменшіть вогонь і варіть до його зменшення в 2 рази.
апельсинове варення - фото крок 4
4. Тільки після цього додайте звичайний білий цукор і розмішайте його ложкою.
апельсинове варення - фото крок 5
5. Всипте дрібку солі і знову розмішайте суміш.
апельсинове варення - фото крок 6
6. Варіть вміст до освіти більш темного кольору і густої консистенції.
апельсинове варення - фото крок 7
7. Влийте лимонний сік і перемішайте, потім вимкніть вогонь.
апельсинове варення - фото крок 8
8. Розлийте варення в банки і залиште для охолодження, потім насолоджуйтеся.

Схожі рецепти