Апельсинове варення з віскі
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування оригінального апельсинового варення, смак якого гостро підкреслюють нотки старого доброго віскі.
Стара Англія знає, як підкреслити єдиним штрихом смак цитрусових в традиційному апельсиновому варення, без якого важко собі уявити нормальний сніданок на Британських островах. І не хвилюйтеся про те, що в варення є віскі - міцність напою випарується, а аромат збережеться, і ви зможете почастувати їм навіть маленьких дітей.
- Апельсин - 900 грам
- Лимона - 2 штуки
- Цукру - 1 кілограм
- Води - 1, 7 L
- Віскі - 150 мілілітрів
1. Вичавити сік з апельсинів і вилити його в каструлю з водою.
2. Вишкребти з цедри залишки м'якоті, білий шар і насіння, скласти в полотняний мішечок.
3. Подрібнену цедру апельсина і цілі лимони помістити в каструлю з сумішшю води і соку і варити близько 2 годин, поки вони не стануть м'якими.
4. Розібрати лимони, витиснувши з нього сік і прибравши білий шар цедри і насіння. Витягнути мішечок з м'якоттю апельсина. Додати в суміш цукор і віскі.
5. Закип'ятити і помішуючи варити, поки не розчинитися весь цукор. Зняти з вогню, розлити по стерильним банкам.
6. Помістити на банку напис з датою виробництва варення. Тепер вам не потрібно турбуватися, з чим прийти в гості до друзів - апельсинове варення завжди буде бажаним сюрпризом.