Апельсинове желе з шоколадним мусом
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування апельсинового желе з шоколадним мусом. У цій страві апельсиновий сік, по бажанню, можна замінити на яблучний або вишневий.
Кількість порцій: 5
- Шоколад - 150 грам
- Желатин - 20 грам
- Апельсини - 5 штук
- Вершки - 500 мілілітрів
- Цукор - 75 грам
1. В першу чергу в холодній воді (склянка) розчиняємо желатин.
2. Вичавлюємо в ємність сік з апельсинів (для цього можна скористатися соковижималкою).
3. Потім в сік додаємо цукор і ставимо на вогонь, доводимо сік до кипіння. (желатин додаємо відразу, не даючи соку закипіти). Протягом приблизно однієї хвилини гарненько перемішуємо. Потім розливаємо в приготовані склянки. Даємо соку охолонути, і приблизно на одну годину прибираємо його в холодильник.
4. Поки охолоджується желе, нам треба нагріти шоколад. Можна взяти кілька сортів шоколаду (трохи гіркого і молочного). Треба щоб шоколад розплавився повністю.
5. Поки на паровій бані гріється шоколад, приготуємо вершки. Для цього використовуємо міксер. Потім змішуємо шоколад з вершками. Перед цим шоколад злегка охолодити. Вершків додаємо в шоколад 1/3, потім знизу вгору акуратно перемішуємо. Потім додати вершки і знову перемішати. Суміш не повинна бути однорідною.
6. Отриману суміш викладаємо в стакани до застиглому желе. Години на три-чотири прибираємо в холодильник. Хвилин за десять перед подачею виймаємо десерт з холодильника.