Торт з вишнею і шоколадним мусом
(покроковий рецепт з фото)
Торт із серії "шоколад в шоколаді" . Торт поєднує в собі шоколадні коржі і шоколадний мус, а відтіняє все це "чарівництво" кисленька вишня. Пробуйте!
Смачний, ніжний і соковитий торт для справжніх цінителів шоколаду! Для основи я раджу приготувати домашній бісквіт, бажано за день до збірки торта. В такому випадку остиглий бісквіт потрібно обернути харчовою плівкою і зберігати в холодильнику, так його смак буде більш насиченим і яскравим. Доповніть шоколадні коржі ніжним мусом, кисленькою ягодою і насолоджуйтеся!
- Борошно - 90 грам
- Яйця - 4 штуки
- Вершкове масло - 80 грам(50 г в тісто, 30 г в мус)
- Шоколад темний - 240 грам(100 г в тісто, 110г в мус, 30 г для прикраси)
- Цукор - 190 грам(100 г в тісто, 40 г в мус, 50 г в начинку)
- Какао - 30 грам
- Вершки 33% - 240 грам
- Яєчні білки - 2 штуки (або сухий яєчний білок - альбумін - 10 г)
- Ванільний ароматизатор - 2 краплі
- Желатин - 5 грам
- Просочення для бісквіта - 1 штука
- Вишня - 500 грам(400 г в начинку, 100 г для прикраси)
- Оцет бальзамічний червоний - 2 Ст. Ложки
Насамперед поставте розігріватися духовку до 180 градусів. Приступимо до приготування шоколадного бісквіта. На повільному вогні (або водяній бані) розтопіть шоколад з вершковим маслом. Головне - не дати суміші закипіти. Остудіть.
У глибоку миску просійте борошно, какао і дрібку солі.
Яйця збийте з цукром в пишну масу.
В борошняну суміш введіть збиті яйця і розтоплений шоколад, акуратно перемішайте тісто лопаткою. Викладіть бісквітне тісто в змащену маслом форму (діаметром 20-22 см) і випікайте протягом 25-30 хвилин. Потім остудіть на решітці.
Займемося начинкою. У вишні видаліть кісточки. Складіть ягоди в сотейник, додайте цукор і бальзамічний оцет. Поставте сотейник на вогонь і проваріть ягоди 10-15 хвилин. Потім відкиньте вишню на друшляк.
В іншому сотейнику з'єднайте шоколад, 40 г вершків і масло, і поставте на повільний вогонь. Розтопіть шоколад з маслом і вершками, і доведіть до однорідного стану, постійно помішуючи.
Білки збийте з цукром в пишну масу. Якщо побоюєтеся сирих яєць, то можна використовувати альбумін. Він продається в кондитерських магазинах. 10 г альбуміну потрібно розвести в 70 мл води і збити, як звичайні білки.
Сливки збийте. По бажанню, під час збивання можна додати загущувач для вершків.
Желатин залийте невеликою кількістю води, дайте йому набрякнути, потім розпустіть на повільному вогні, не доводячи до кипіння. З'єднайте збиті вершки, білки, желатин, ваніль і шоколадно-вершкову масу. Приберіть шоколадний мус на 30-60 хвилин до загустіння в холодильник. Маса повинна схопитися і нагадувати густий крем.
Бісквіт розрізати вздовж на 2 частини довгим зубчастим ножем. Приготуйте просочення. Можна купити готову або приготувати самим. Наприклад, зварити сироп з 1/2 ст. Пісочний я 1/4 ст. Води. Для складання торта я використовую кондитерське кільце регульованого діаметру. Викладіть один корж і полийте половиною просочення. Розкладіть вишню, зверху викладіть половину мусу.
Накрийте мус другим бісквітом, полийте просоченням, викладіть мус. Я раджу залишити трохи мусу для оформлення боків торта. Приберіть торт на 2 години в холодильник.
Зніміть кондитерське кільце. Нанесіть мус на боки торта і приберіть його в холодильник ще на 2 годин мінімум. Перед подачею прикрасьте торт шматочками шоколаду і ягодами вишні. Приємного чаювання!