Рецепт Торт з вишнею і шоколадним мусом фото

Торт з вишнею і шоколадним мусом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто , Ягоди , Шоколад , Вишня
Страви без випічки
На святковий стіл , День народження , Новий рік , Ювілей , 8 березня
Випічка , Солодке , Торти , Бісквітний торт
Кількість порцій: 8
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Торт із серії"шоколад в шоколаді" . Торт поєднує в собі шоколадні коржі і шоколадний мус, а відтіняє все це"чарівництво" кисленька вишня. Пробуйте!

Опис приготування:

Смачний, ніжний і соковитий торт для справжніх цінителів шоколаду! Для основи я раджу приготувати домашній бісквіт, бажано за день до збірки торта. В такому випадку остиглий бісквіт потрібно обернути харчовою плівкою і зберігати в холодильнику, так його смак буде більш насиченим і яскравим. Доповніть шоколадні коржі ніжним мусом, кисленькою ягодою і насолоджуйтеся!

  • Борошно - 90 грам
  • Яйця - 4 штуки
  • Вершкове масло - 80 грам(50 г в тісто, 30 г в мус)
  • Шоколад темний - 240 грам(100 г в тісто, 110г в мус, 30 г для прикраси)
  • Цукор - 190 грам(100 г в тісто, 40 г в мус, 50 г в начинку)
  • Какао - 30 грам
  • Вершки 33% - 240 грам
  • Яєчні білки - 2 штуки (або сухий яєчний білок - альбумін - 10 г)
  • Ванільний ароматизатор - 2 краплі
  • Желатин - 5 грам
  • Просочення для бісквіта - 1 штука
  • Вишня - 500 грам(400 г в начинку, 100 г для прикраси)
  • Оцет бальзамічний червоний - 2 Ст. Ложки
торт з вишнею і шоколадним мусом - фото крок 1
Насамперед поставте розігріватися духовку до 180 градусів. Приступимо до приготування шоколадного бісквіта. На повільному вогні (або водяній бані) розтопіть шоколад з вершковим маслом. Головне - не дати суміші закипіти. Остудіть.
торт з вишнею і шоколадним мусом - фото крок 2
У глибоку миску просійте борошно, какао і дрібку солі.
торт з вишнею і шоколадним мусом - фото крок 3
Яйця збийте з цукром в пишну масу.
торт з вишнею і шоколадним мусом - фото крок 4
В борошняну суміш введіть збиті яйця і розтоплений шоколад, акуратно перемішайте тісто лопаткою. Викладіть бісквітне тісто в змащену маслом форму (діаметром 20-22 см) і випікайте протягом 25-30 хвилин. Потім остудіть на решітці.
торт з вишнею і шоколадним мусом - фото крок 5
Займемося начинкою. У вишні видаліть кісточки. Складіть ягоди в сотейник, додайте цукор і бальзамічний оцет. Поставте сотейник на вогонь і проваріть ягоди 10-15 хвилин. Потім відкиньте вишню на друшляк.
торт з вишнею і шоколадним мусом - фото крок 6
В іншому сотейнику з'єднайте шоколад, 40 г вершків і масло, і поставте на повільний вогонь. Розтопіть шоколад з маслом і вершками, і доведіть до однорідного стану, постійно помішуючи.
торт з вишнею і шоколадним мусом - фото крок 7
Білки збийте з цукром в пишну масу. Якщо побоюєтеся сирих яєць, то можна використовувати альбумін. Він продається в кондитерських магазинах. 10 г альбуміну потрібно розвести в 70 мл води і збити, як звичайні білки.
торт з вишнею і шоколадним мусом - фото крок 8
Сливки збийте. По бажанню, під час збивання можна додати загущувач для вершків.
торт з вишнею і шоколадним мусом - фото крок 9
Желатин залийте невеликою кількістю води, дайте йому набрякнути, потім розпустіть на повільному вогні, не доводячи до кипіння. З'єднайте збиті вершки, білки, желатин, ваніль і шоколадно-вершкову масу. Приберіть шоколадний мус на 30-60 хвилин до загустіння в холодильник. Маса повинна схопитися і нагадувати густий крем.
торт з вишнею і шоколадним мусом - фото крок 10
Бісквіт розрізати вздовж на 2 частини довгим зубчастим ножем. Приготуйте просочення. Можна купити готову або приготувати самим. Наприклад, зварити сироп з 1/2 ст. Пісочний я 1/4 ст. Води. Для складання торта я використовую кондитерське кільце регульованого діаметру. Викладіть один корж і полийте половиною просочення. Розкладіть вишню, зверху викладіть половину мусу.
торт з вишнею і шоколадним мусом - фото крок 11
Накрийте мус другим бісквітом, полийте просоченням, викладіть мус. Я раджу залишити трохи мусу для оформлення боків торта. Приберіть торт на 2 години в холодильник.
торт з вишнею і шоколадним мусом - фото крок 12
Зніміть кондитерське кільце. Нанесіть мус на боки торта і приберіть його в холодильник ще на 2 годин мінімум. Перед подачею прикрасьте торт шматочками шоколаду і ягодами вишні. Приємного чаювання!

Схожі рецепти