Полуниця з шоколадним мусом
(покроковий рецепт з фото)
Потрібен апетитний і легкий десерт? Я покажу докладно, як приготувати полуницю з шоколадним мусом, від якої не зможуть відірватися ні дорослі, ні дітки Якщо подобається ідея, запам'ятовуйте рецепт.
Ягідки для цього десерту потрібно вибирати досить ретельно. Вони повинні бути не дуже маленькими і стійкими, щоб красиво виглядали перед подачею. Мус можна зробити і заздалегідь, він відмінно постоїть в холодильнику кілька годин. Крім того, ви завжди можете доповнити десерт тертим шоколадом або присипати кокосовою стружкою, наприклад.
- Полуниця - 800 грам
- Шоколадні крапельки - 1 Склянка
- Вершки - 1 Склянка
- Вершкове масло - 50 грам
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Жовтки - 3 штуки
- Ванільний екстракт - 1/2 чайних ложки(+ кілька ложок лікеру за бажанням)
1. Вершкове масло і шоколад розтопіть на водяній бані. Жовтки з'єднайте з цукром і ванільним екстрактом. Можна додати улюблений лікер. Збийте міксером до однорідності і поставте на водяну баню. provara, помішуючи, до загустіння. Після зніміть з вогню і з'єднайте з шоколадом.
2. Перемішайте все до однорідності.
3. Збийте вершки до щільних піків, додайте в мисочку.
4. Полуницю вимийте, обсушити, зробіть невеликий отвір.
5. Ось такі заготовки вийшли.
6. Залишилося тільки наповнити їх мусом. Можна прямо з ложки, можна скористатися шприцом.
7. Чудовий десерт, смачний і красивий!