Багет в хлібопічці
(покроковий рецепт з фото)
Багет - це класичний французький батон, довжина якого перевищує півметра. Звичайно, в хлібопічці, НЕ оснащеної спеціальної багетниці, такий не зробиш - розміри контейнера не дозволять. Але ж є ще й духовка - може бути, вони з хлебопечкой доповнять один одного? ..
Все геніальне просто: тісто для багета можна зробити в розумній хлібопічці, а спекти хрусткі рум'яні батони - в самій звичайній духовці. Таким чином, питання про те, як приготувати багет в хлібопічці, вирішиться до загального задоволення.
Борошно просіваємо - якщо в інструкції до вашої хлібопічки сказано, що сухі інгредієнти повинні додаватися в першу чергу, можна зробити це прямо в чашу.
Додаємо всі інші інгредієнти.
Включаємо хлібопічку. Режим - «Французьке тісто».
Готове тісто дістаємо з чаші і викладаємо на підготовлену поверхню, присипану борошном. Поділяємо на 2-3 частини.
Кожну частину розгортаємо в прямокутник, а потім тугіше звертаємо рулетом, підбираючи краю, розтягуємо і надаємо потрібну форму.
Викладаємо багети на змащене маслом деко. Ми залишаємо під вологим рушником для вистоювання на півгодини.
Гострим ножем робимо надрізи на поверхні багетів. Змащуємо жовтком або рослинним маслом.
Стінки духовки скроплюємо водою з пульверизатора (або ставимо ємність з водою).
Відправляємо на 10 хвилин в розігріту до 220С духовку. Через цей час зменшуємо вогонь до 200С і випікаємо ще 20 хвилин.
Готові багети дістаємо з духовки, викладаємо на решітку і охолоджуємо, нічим не накриваючи - щоб зберегти хрустку скоринку.
Вуаля - наші багети готові! смачного!
- Борошно пшеничне - 700 грам
- Вода - 0, 5 L
- Сіль - 2 чайних ложки
- Дріжджі сухі - 2 чайних ложки
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка (для змазування дека і багетів)
- Жовток яєчний - 1 штука (для змазування багетів)
Борошно просіваємо - якщо в інструкції до вашої хлібопічки сказано, що сухі інгредієнти повинні додаватися в першу чергу, можна зробити це прямо в чашу.
Додаємо всі інші інгредієнти.
Включаємо хлібопічку. Режим - «Французьке тісто».
Готове тісто дістаємо з чаші і викладаємо на підготовлену поверхню, присипану борошном. Поділяємо на 2-3 частини.
Кожну частину розгортаємо в прямокутник, а потім тугіше звертаємо рулетом, підбираючи краю, розтягуємо і надаємо потрібну форму.
Викладаємо багети на змащене маслом деко. Ми залишаємо під вологим рушником для вистоювання на півгодини.
Гострим ножем робимо надрізи на поверхні багетів. Змащуємо жовтком або рослинним маслом.
Стінки духовки скроплюємо водою з пульверизатора (або ставимо ємність з водою).
Відправляємо на 10 хвилин в розігріту до 220С духовку. Через цей час зменшуємо вогонь до 200С і випікаємо ще 20 хвилин.
Готові багети дістаємо з духовки, викладаємо на решітку і охолоджуємо, нічим не накриваючи - щоб зберегти хрустку скоринку.
Вуаля - наші багети готові! смачного!