Картопляна запіканка (грата)
(покроковий рецепт з фото)
Ця ситна картопляна запіканка відмінно підійде для будь-якого святкового столу. Аромат грибів та плавленого сиру сподобається всім, а ніжність картоплі і соусу зробить запіканку незабутньою!
У цьому рецепті я розповім вам, як приготувати картопляну запіканку (грата) з шинкою і грибами - дуже смачне, ароматне і поживну страву, яке відмінно підійде для святкового столу, а також стане прикрасою вашого обіду. Настійно рекомендую вам цю запіканку! Як заливку ви можете використовувати не вершки, а сметану, а також додати спеції за смаком. Шинку можна замінити іншим м'ясом або навіть ковбасками. Не бійтеся експериментувати!
- Картопля в мундирі - 4 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Плавлений сирок - 2 штуки
- Печериці - 6-8 штук
- Шинка - 150 грам
- Твердий сир - 100 грам
- Вершки - 200 мілілітрів
- Часник - 1 зубчик
1. Наріжте дрібними кубиками цибулю та печериці. Обсмажте цибулю на рослинній олії до золотистої скоринки, додайте шампіньйони. Обсмажуйте всі 15 хвилин до готовності.
2. Приготуйте соус. Для цього розігрійте вершки в невеликій каструлі і додайте плавлений сир. Помішуйте масу до повного розчинення сиру. Видавіть часник. Соус готовий.
3. Відварену в мундирах картоплю наріжте кружальцями і викладіть у форму для випікання (змащувати її не потрібно). Другим шаром викладіть нарізану дрібними шматочками шинку. Далі - грибний шар.
4. Рівномірно розподіліть зверху за допомогою лопатки раніше приготований соус і посипте запіканку натертим на крупній тертці сиром. Випікайте в розігрітій до 180 градусів 30 хвилин. Смачного!