Рецепт Картопляна запіканка (грата) фото

Картопляна запіканка (грата)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Овочі, Субпродукти, Картопля, Шинка
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Випічка, Запіканка

Ця ситна картопляна запіканка відмінно підійде для будь-якого святкового столу. Аромат грибів та плавленого сиру сподобається всім, а ніжність картоплі і соусу зробить запіканку незабутньою!

У цьому рецепті я розповім вам, як приготувати картопляну запіканку (грата) з шинкою і грибами - дуже смачне, ароматне і поживну страву, яке відмінно підійде для святкового столу, а також стане прикрасою вашого обіду. Настійно рекомендую вам цю запіканку! Як заливку ви можете використовувати не вершки, а сметану, а також додати спеції за смаком. Шинку можна замінити іншим м'ясом або навіть ковбасками. Не бійтеся експериментувати!

  • Картопля в мундирі - 4 штуки
  • Цибуля - 1 штука
  • Плавлений сирок - 2 штуки
  • Печериці - 6-8 штук
  • Шинка - 150 грам
  • Твердий сир - 100 грам
  • Вершки - 200 мілілітрів
  • Часник - 1 зубчик
картопляна запіканка (грата) - фото крок 1
1. Наріжте дрібними кубиками цибулю та печериці. Обсмажте цибулю на рослинній олії до золотистої скоринки, додайте шампіньйони. Обсмажуйте всі 15 хвилин до готовності.
картопляна запіканка (грата) - фото крок 2
2. Приготуйте соус. Для цього розігрійте вершки в невеликій каструлі і додайте плавлений сир. Помішуйте масу до повного розчинення сиру. Видавіть часник. Соус готовий.
картопляна запіканка (грата) - фото крок 3
3. Відварену в мундирах картоплю наріжте кружальцями і викладіть у форму для випікання (змащувати її не потрібно). Другим шаром викладіть нарізану дрібними шматочками шинку. Далі - грибний шар.
картопляна запіканка (грата) - фото крок 4
4. Рівномірно розподіліть зверху за допомогою лопатки раніше приготований соус і посипте запіканку натертим на крупній тертці сиром. Випікайте в розігрітій до 180 градусів 30 хвилин. Смачного!

Схожі рецепти