Грата «Dofinua» з батату
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10
Час приготування: 45 хв.
Грата "Dofinuam" - один з найбільших гарнірів у світовій кулінарії і, напевно, найсмачніший спосіб використання картоплі. Але і це не ново. Хочу поділитися з Вами смачним рецептом.
Опис приготування:
Гратен з батату - смачне ароматне блюдо французької кухні. По суті гратен - запіканка з картоплі в вершковому соусі, з додаванням ароматних приправ і сиру. Складові грата"Дофінуа" настільки прості, що ви легко приготуєте його будинку. Для різноманітності смаку і кольору ви можете розбавити батат звичайним картоплею. Гратен "Dofinua" точно стане постійним частуванням на вашому столі під час сімейних і святкових посиденьок.
- Благословення - 1, 5 кілограма
- Часник - 2 зубчики
- Чебрець - 1 Ст. Ложка
- Базилік - 2 Ст. Ложки
- Вершки - 400 мілілітрів
- Молоко - 100 мілілітрів
- Сир твердий - 30 грам
- Сіль, перець - За смаком
1. Натрій зберігається в тонкому slaysami.
2. Приправте подрібненим часником, чебрецем, базиліком, сіллю і перцем.
3. Викладіть батат в форму для запікання і залийте сумішшю молока і вершків.
4. Присипте гратен тертим сиром і запікайте при температурі 180-200 градусів протягом 25 хвилин. Смачного!