Рецепт Новорічний «грата dofinua» фото

Новорічний «грата dofinua»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Овочі , Молочні продукти , Картопля , Вершки , Сир , Молоко
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Новий рік , Різдво
Гарніри
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Один з найсмачніших гарнірів у світовій кулінарії, відмінно підійде до Новорічного столу! Якщо набридла звично відварена або запечена картопля, приготуйте її ось так.

Кількість порцій: 3-4
  • Картопля - 600 грам
  • Молоко - 300 мілілітрів
  • Вершки - 100 мілілітрів
  • Сир - 200 грам
  • Часник - 4 зубчики
  • Приправа для картоплі - За смаком
  • Майонез"Махеев'" - 3 Ст. Ложки (цитрусовий)
новорічний
Підготувати всі інгредієнти для нашого святкового блюда.
новорічний
Картоплю помити, почистити і нарізати тонкими часточками. Картопля не замочувати у воді! Крохмаль нам знадобиться для згущення соусу.
Для соусу: змішуємо молоко, вершки і майонез"Махеев'" , ставимо на середній вогонь і доводимо до кипіння.
новорічний
Поки готується соус, потремо сир і почистимо часник.
новорічний
Коли соус починає закипати, додати туди картоплю і перемішати так, щоб картопля покрився вершками. Потім додати приправу за смаком.
Потім зменшити вогонь, варити близько 10 хвилин, обов'язково помішуючи, щоб суміш не пристала до каструлі, як у мене Хвилини за 2 до закінчення варіння додайте тертий сир і видавлений часник.
новорічний
Як тільки картопля буде готовий, викладіть суміш у форму і поставте в духовку 120 градусів на півгодини.
новорічний
Щоб на запіканці утворилася апетитна скоринка, поставте блюдо на найвищу полицю і поставте максимальну температуру на пару хвилин, не більше!
Перед подачею на стіл, дайте страві трохи охолонути, щоб наш соус трохи загус.

Смачного!

Схожі рецепти