Новорічний «грата dofinua»
(покроковий рецепт з фото)
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Один з найсмачніших гарнірів у світовій кулінарії, відмінно підійде до Новорічного столу! Якщо набридла звично відварена або запечена картопля, приготуйте її ось так.
Кількість порцій: 3-4
- Картопля - 600 грам
- Молоко - 300 мілілітрів
- Вершки - 100 мілілітрів
- Сир - 200 грам
- Часник - 4 зубчики
- Приправа для картоплі - За смаком
- Майонез"Махеев'" - 3 Ст. Ложки (цитрусовий)
Підготувати всі інгредієнти для нашого святкового блюда.
Картоплю помити, почистити і нарізати тонкими часточками. Картопля не замочувати у воді! Крохмаль нам знадобиться для згущення соусу.
Для соусу: змішуємо молоко, вершки і майонез"Махеев'" , ставимо на середній вогонь і доводимо до кипіння.
Для соусу: змішуємо молоко, вершки і майонез"Махеев'" , ставимо на середній вогонь і доводимо до кипіння.
Поки готується соус, потремо сир і почистимо часник.
Коли соус починає закипати, додати туди картоплю і перемішати так, щоб картопля покрився вершками. Потім додати приправу за смаком.
Потім зменшити вогонь, варити близько 10 хвилин, обов'язково помішуючи, щоб суміш не пристала до каструлі, як у мене Хвилини за 2 до закінчення варіння додайте тертий сир і видавлений часник.
Потім зменшити вогонь, варити близько 10 хвилин, обов'язково помішуючи, щоб суміш не пристала до каструлі, як у мене Хвилини за 2 до закінчення варіння додайте тертий сир і видавлений часник.
Як тільки картопля буде готовий, викладіть суміш у форму і поставте в духовку 120 градусів на півгодини.
Щоб на запіканці утворилася апетитна скоринка, поставте блюдо на найвищу полицю і поставте максимальну температуру на пару хвилин, не більше!
Перед подачею на стіл, дайте страві трохи охолонути, щоб наш соус трохи загус.
Перед подачею на стіл, дайте страві трохи охолонути, щоб наш соус трохи загус.
Смачного!