Рецепт Грата (картопля) фото

Грата (картопля)
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Овочі , Картопля
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Гарніри
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Гратен - це цілий ряд французьких гарячих страв, які готують в духовці до утворення хрусткої скоринки. Інгредієнти можуть бути будь-якими, є і солодкі варіанти. А найпопулярніший - з картоплею.

Опис приготування:

Такий рецепт неможливо уявити без соусу. В даному випадку краще всього підходить молочна заливка і пікантна добавка. Також є зелень і сир. Уже потекли слинки? Тоді запишіть собі, як приготувати гратен (картопля). Блюдо просте, але підійде і для грандіозного торжества.

  • Картопля - 500 грам
  • Пармезан - 30 грам
  • Часник - 3 зубчики
  • Молоко - 200 мілілітрів
  • Вершки жирні - 60 мілілітрів
  • Вершкове масло - 20 грам
  • Чебрець, гілочка - 3 штуки
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Лук-пориста - 1 штука
  • Петрушка, гілочка - 3 штуки
  • Чорний мелений перець - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Мускатний горіх - 1 щіпка
грата (картопля) - фото крок 1
Форму для випічки змастіть маслом. Поставте її в холодильник. Часник подрібніть.
грата (картопля) - фото крок 2
Зробіть соус. В сотейник влейте молоко, додайте лавровий лист, мускатний горіх, дрібно посічену петрушку, цибуля-пористий, чебрець і 1/3 часнику. Доведіть соус до кипіння. А потім залиште його на 10 хвилин остигати.
грата (картопля) - фото крок 3
Картопля помийте, почистіть і наріжте тонкими пластинками. Викладіть картоплю шарами в холодну форму, кожен шар посипаючи часником, сіллю і перцем.
грата (картопля) - фото крок 4
У остиглий соус влийте вершки. Потім пропустіть його через сито. Влийте суміш до картоплі. Надішліть блюдо запікатися на 40 хвилин при 180 градусах.
грата (картопля) - фото крок 5
Після цього часу натріть до гратеном сир. Запікайте його ще 6 хвилин. Все готово! Смачного!

Схожі рецепти