Картопля
(покроковий рецепт з фото)
Картопля - страва української кухні. Калорійне? що! Але вку-усну! Вони завжди різні, так як начинку можна змінювати на свій смак. Розповім, як приготувати картофляник з чорносливом.
Картофляник - це дуже смачна страва з мінімуму продуктів, які завжди є в наявності. Для них нам знадобиться: картопля, одне яйце, курячі шлунки, цибуля і чорнослив. Подавати з ряжанкою або сметаною.
- Картопля - 800 грам
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 3-4 Ст. Ложок
- Шлунок курячий - 2 штуки
- Чорнослив - 5 штук
- Масло рослинне - 50 мілілітрів (для смаження)
- Сіль - За смаком
Відваріть картоплю в підсоленій воді і потовчіть в пюре.
Додайте яйце, борошно і замісіть тісто.
Чистий, поріжте і підсмажте до прозорості цибулину. Курячі шлунки відваріть і подрібніть разом з чорносливом в блендері.
З картопляного тіста сформуйте коржі, в кожну покладіть начинку і сформуйте картофляник.
Обваляйте кожен в панірувальних сухарях і обсмажте на сковороді в розігрітій олії з кожного боку до золотистої скоринки.
Подавайте зі сметаною або ряжанкою. Смачного!