Картопля з соусами мохо
(покроковий рецепт з фото)
Соуси мохо - дуже популярні соуси в Іспанії. Крім червоного і зеленого мохо, який ви сьогодні приготуєте, є ще помаранчевий мохо. Його роблять на основі апельсинового соку і оливкового масла.
Кількість порцій: 4
- Картопля - 1 кілограм
- Сіль - 250 кілограм
- Оливкова олія - 120 мілілітрів (зелений мохо)
- Цибуля зелена, пучок - 1 штука (зелений мохо)
- Часник - 3 зубчики (зелений мохо)
- Мелений кумін - 1 Чайна ложка (зелений мохо)
- Винний оцет - 3 Ст. Ложки (зелений мохо)
- Сіль - За смаком (зелений мохо)
- Масло оливкове - 120 мілілітрів (пряний мохо)
- Маринований солодкий перець - 1 штука (пряний мохо)
- Часник - 3 зубчики (пряний мохо)
- Мелений кумін - 1 Чайна ложка (пряний мохо)
- Мелений гострий перець - 1 Чайна ложка (пряний мохо)
- Винний оцет - 2 Ст. Ложки (пряний мохо)
- Сіль - За смаком (пряний мохо)
1. Промити картоплю. У каструлю налити 1 літр води і розвести в ній всю сіль. Картопля нечищений поставити на вогонь і варити до готовності.
2. Щоб приготувати пряний мохо, маринований перець треба розтерти в пюре. Додати туди очищений часник, сіль, гострий перець і кумін.
3. Вилити пюреобразную масу в окремий посуд. Влити в неї оцет і оливкове масло. Перемішувати за допомогою віночка.
4. Тепер треба буде приготувати зелений мохо. Для цього зелена цибуля треба промити, обсушити. У спеціальному посуді товкачем розтерти цибулю в пюре. Часник очистити і дрібно подрібнити. До цибулі додати часник і кумін. Добре перемішати. Не перестаючи заважати, влити туди оливкова олія і оцет.
5. З каструлі з зварити картоплю злити воду. Каструлю з картоплею без води поставити на 1-2 хвилини на вогонь. На картоплі повинна утворитися тоненька соляна скоринка. Картопля подають в мундирі з соусами.