Риба, смажена під соусами
(покроковий рецепт з фото)
Розповім, як приготувати рибу, смажену під соусами. Чим мені подобається цей варіант, так це своєю простотою і швидкістю. Рибку можна брати ту, що найбільше любите, рекомендую саме морську.
Соус можна приготувати з будь-яких продуктів, наприклад, традиційний варіант: вершковий або томатний, а також більш пікантний - цитрусовий або горіховий. Мені подобається пробувати все нове, тому вибираю саме другий варіант. Рибу з соусом подаю з рисом або скляній локшиною.
- Борсатися - 4 штуки
- Вершкове масло - 80 грам
- Борошно пшеничне - 2 Ст. Ложки
- Апельсин - 1 штука
- Мандарин - 1 штука
- Сіль і чорний мелений перець - За смаком
1. Рибку мою і посипаю сіллю, чорним меленим перцем. 1 ложку борошна висипаю в тарілку, панірую рибку з двох сторін. Сковороду розігріваю з 40 грамами вершкового масла. Обсмажую тушки з кожного боку по кілька хвилин.
2. Апельсин і мандарин мою, потім з кожного фрукта вичавлюю сік.
3. На окремій сковороді розтоплюю вершкове масло, додаю до нього борошно і обсмажую до золотистого кольору.
4. Вливаю сік цитрусових і безперервно помішують віночком до утворення однорідної консистенції.
5. Смажену рибку перекладаю на стіл і поливаю цитрусовим соусом або перед подачею перекладаю рибку прямо в соус.