Рецепт Картопля в духовці з часником фото

Картопля в духовці з часником
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Картопля , Майонез
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Гарніри , Соуси
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Картопля в духовці з часником запікається близько години. Ця страва - відмінний гарнір або самостійне блюдо, яке можна подати з різними соусами. Картопля виходить з хрусткою золотистою скоринкою.

Опис приготування:

З картоплі можна приготувати тисячу страв. І всі вони будуть смачними і недорогими. Запечена в духовці картопля з часником виходить м'якою всередині і хрусткою зовні, а часник і інші спеції надають страві неповторний аромат. Картоплю таким чином можна запікати, нарізавши брусочками, і подати з майонезом в якості стартової закуски.

Як приготувати картоплю в духовці з часником?

1. Картоплю промийте. Якщо треба, почистіть жорсткою щіткою або мочалкою. Від шкірки Не застосовуйте для очищення. Поріжте навпіл або на четвертинки.

2. Деко змастіть оливковою олією. Духовку дозволите на 220 градусів.

3. Підготовлений порізану картоплю викладіть у велику миску або каструлю з кришкою. Додайте туди ж оливкова олія, сіль, перець, Кмин і розмарин. Закрийте каструлю кришкою, затисніть кришку руками і потрясіть вміст.

4. Змішаний зі спеціями картопля вивалити на деко. Деко з картоплею відправляйте в розігріту духовку на півгодини, поки картопля не покриється коричнево-золотистою скоринкою. Через півгодини витягніть деко, переверніть картоплю і знову поставте в духовку на 20 хвилин.

Картопля в духовці з часником готова!

Смачного!

  • Картопля - 8-10 штук
  • Часник - 5 зубчиків
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
  • Розмарин - 1 Чайна ложка
  • Кмин - 1 Чайна ложка
  • Сіль - - За смаком
  • Перець - - За смаком
З картоплі можна приготувати тисячу страв. І всі вони будуть смачними і недорогими. Запечена в духовці картопля з часником виходить м'якою всередині і хрусткою зовні, а часник і інші спеції надають страві неповторний аромат. Картоплю таким чином можна запікати, нарізавши брусочками, і подати з майонезом в якості стартової закуски.

Як приготувати картоплю в духовці з часником?

1. Картоплю промийте. Якщо треба, почистіть жорсткою щіткою або мочалкою. Від шкірки Не застосовуйте для очищення. Поріжте навпіл або на четвертинки.

2. Деко змастіть оливковою олією. Духовку дозволите на 220 градусів.

3. Підготовлений порізану картоплю викладіть у велику миску або каструлю з кришкою. Додайте туди ж оливкова олія, сіль, перець, Кмин і розмарин. Закрийте каструлю кришкою, затисніть кришку руками і потрясіть вміст.

4. Змішаний зі спеціями картопля вивалити на деко. Деко з картоплею відправляйте в розігріту духовку на півгодини, поки картопля не покриється коричнево-золотистою скоринкою. Через півгодини витягніть деко, переверніть картоплю і знову поставте в духовку на 20 хвилин.

Картопля в духовці з часником готова!

Смачного!

Схожі рецепти