Рецепт Смажена картопля з часником фото

Смажена картопля з часником
(покроковий рецепт з фото)

Німецька кухня
Овочі , Картопля
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарніри
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 40 хв.

Я вже багато разів говорила і повторю ще раз: все геніальне - просто. Тут у нас те ж саме - особисто для мене нічого немає смачніше і смачніше звичайної смаженої картоплі з часником. Просто, але смачно.

Опис приготування:

Іноді душа вимагає чогось зовсім простого і смачного і для мене смажена картопля - це уособлення самого смачного і найлегшого страви з усіх можливих, саме з цієї причини у мене завжди під рукою цей простий рецепт смаженої картоплі з часником. Навіть не знаю, звідки в мені така любов до цієї страви, напевно, тому що воно у мене завжди асоціюється з дитинством, бабусею і з селом. І іноді мені навіть здається, що смажену картоплю незаслужено недооцінюють, адже якщо гарненько подумати - це блюдо універсальне: за вартістю економічне, можна їсти під час посту, готується не більше півгодини, Ну і, звичайно ж, смакові якості. І зараз я пропоную вам свій рецепт смаженої картоплі з часником з фото.

  • Картопля - 1 кілограм
  • Часник - 4-5 зубчиків
  • Масло оливкове - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
смажена картопля з часником - фото крок 1
Для початку картопля, природно, слід очистити від шкірки і промити. Потім нарізаємо його на свій розсуд, мені, наприклад, більше подобаються ось такі платівки.
смажена картопля з часником - фото крок 2
У сковороді розігріваємо оливкове масло і обсмажуємо на ньому картопля, поки він не стане м'яким. В кінці приготування його необхідно посолити і поперчити. Потім можна зробити вогонь трохи сильніше і кілька хвилин смажити картоплю до появи золотистої скоринки.
смажена картопля з часником - фото крок 3
Коли картопля буде готовий, ми посипаємо його подрібненим часником і накриваємо сковорідку кришкою. Нехай картопля постоїть пару хвилин і вбере запах і смак часнику. А потім його можна розкласти по тарілках, прикрасити свіжою зеленню, і насолоджуватися неймовірним смаком дитинства.

Схожі рецепти