Картопля смажена з цибулею і часником
(покроковий рецепт з фото)
Картопля смажена з цибулею і часником - просте, але дуже смачне і ситне блюдо. Воно може бути цілком самостійним з овочевими салатами або соліннями, а також гарніром до м'яса, птиці, рибі.
Немає нічого простіше, ніж приготувати смажену картоплю. Потрібно тільки пам'ятати про деякі правила. Для цієї страви підходять не розварюються сорти картоплі. Солити картоплю потрібно в кінці приготування, тоді вона вийде з хрусткою скоринкою. Якщо ви її відразу посоліть, то картопля виділить сік і буде не смажитися, а паритися. Лук надає страві невеликий солодкуватий смак, а часник гостроту і аромат.
- Картопля - 400 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Соняшникова олія - 30 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Петрушка - 5 грам
Підготуйте інгредієнти для приготування смаженої картоплі.
Картопля очистіть, помийте і наріжте довільно. Я нарізала соломкою. Викладіть на гарячу сковороду з соняшниковою олією.
Ріпчасту цибулю очистіть, помийте і наріжте півкільцями. Додайте в сковороду з картоплею.
Смажте картоплю на середньому вогні, періодично перемішуючи.
Коли картопля буде готовий, додайте нарізаний або подрібнений часник. Посоліть і поперчіть за смаком.
Готовий смажену картоплю посипте нарізаною зеленню і подавайте.
Смажена картопля з цибулею і часником готова. Можна подавати до столу.