Рецепт Картопля пюре фото

Картопля пюре
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Молочні продукти, Картопля, Молоко, Вершкове масло
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарніри

Найпопулярніший гарнір в нашій країні - це, звичайно ж, пюрешечку з картоплі. Але не всі знають секрети, як приготувати картоплю пюре, щоб вона була пишною, ніжною і без грудочок. Готуйте зі мною!

Дуже важливо не лити в картопля холодне молоко. Тому заздалегідь його підігрійте або товчіть картоплю на дуже повільному вогні. Іноді в пюре додають щіпку тертого мускатного горіха. Подавайте пюре із зеленню кропу, це теж дуже смачно.

  • Картопля - 8-10 штук
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Молоко - 50 мілілітрів
  • Чорний перець - 1 щіпка
1
Помийте і очистіть картопля.
2
Наріжте його на четвертинки і помістіть в каструлю. Залийте водою, щоб вона повністю покривала картоплю.
3
Додайте 3/4 чайної ложки солі і доведіть до кипіння. Зніміть піну, накрийте кришкою і варіть 15-20 хвилин до готовності.
4
Злийте воду. За допомогою ступки розімніть варену картоплю, щоб не залишилося грудок.
5
Додайте вершкове масло і 1/4 чайної ложки солі. Продовжуйте тиснути картоплю ступкою, підливаючи гаряче молоко.
6
Коли вся картопляна маса стала гладкою, вершкової і ніжною, розкладіть пюре по стравах і присипте дрібкою перцю.

Схожі рецепти