Картопля пюре
(покроковий рецепт з фото)
Найпопулярніший гарнір в нашій країні - це, звичайно ж, пюрешечку з картоплі. Але не всі знають секрети, як приготувати картоплю пюре, щоб вона була пишною, ніжною і без грудочок. Готуйте зі мною!
Дуже важливо не лити в картопля холодне молоко. Тому заздалегідь його підігрійте або товчіть картоплю на дуже повільному вогні. Іноді в пюре додають щіпку тертого мускатного горіха. Подавайте пюре із зеленню кропу, це теж дуже смачно.
- Картопля - 8-10 штук
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Молоко - 50 мілілітрів
- Чорний перець - 1 щіпка
1
Помийте і очистіть картопля.
2
Наріжте його на четвертинки і помістіть в каструлю. Залийте водою, щоб вона повністю покривала картоплю.
3
Додайте 3/4 чайної ложки солі і доведіть до кипіння. Зніміть піну, накрийте кришкою і варіть 15-20 хвилин до готовності.
4
Злийте воду. За допомогою ступки розімніть варену картоплю, щоб не залишилося грудок.
5
Додайте вершкове масло і 1/4 чайної ложки солі. Продовжуйте тиснути картоплю ступкою, підливаючи гаряче молоко.
6
Коли вся картопляна маса стала гладкою, вершкової і ніжною, розкладіть пюре по стравах і присипте дрібкою перцю.