Картопля під часниковим соусом в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Картопля виходить ніжним і ароматним. Можна таким способом "утилізувати" картопля, що залишився після варіння для салатів. У мене завжди 1-2 штуки, але залишиться.
Спочатку відваріть картоплю. Приготуйте соус. Полийте соусом картоплю і запечіть в духовці. Хай щастить!
- Картопля - 500 грам
- Часник - 2-3 зубчиків
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
- Зелень - 1 пучок
- Крем - 4 Ст. Ложки
- Майонез - 4 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 0, 5 чайних ложки (для змащування форми перед запіканням)
Підготуємо продукти.
Картопля ретельно промиємо під проточною водою і поставимо варитися в шкірці до готовності. Це займе хвилин 20.
Приготуємо соус. Змішаємо майонез, сметану, сіль, спеції, зелень і часник.
Готову картоплю очищаємо від шкірки.
Вогнетривку форму змащуємо маслом, кладемо порізаний (не дрібне) картопля.
Щедро поливаємо соусом. Я посипала зверху прованськими травами для більшого аромату. Ставимо в гарячу духовку на 200 градусів на 15-20 хвилин.
Картопля під часниковим соусом в духовці готова! Смачного!