Рецепт Картопля під часниковим соусом в духовці фото

Картопля під часниковим соусом в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Бельгійська кухня
Овочі, Картопля
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарніри

Картопля виходить ніжним і ароматним. Можна таким способом "утилізувати" картопля, що залишився після варіння для салатів. У мене завжди 1-2 штуки, але залишиться.

Спочатку відваріть картоплю. Приготуйте соус. Полийте соусом картоплю і запечіть в духовці. Хай щастить!

  • Картопля - 500 грам
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Сіль - За смаком
  • Спеції - За смаком
  • Зелень - 1 пучок
  • Крем - 4 Ст. Ложки
  • Майонез - 4 Ст. Ложки
  • Масло рослинне - 0, 5 чайних ложки (для змащування форми перед запіканням)
картопля під часниковим соусом в духовці - фото крок 1
Підготуємо продукти.
картопля під часниковим соусом в духовці - фото крок 2
Картопля ретельно промиємо під проточною водою і поставимо варитися в шкірці до готовності. Це займе хвилин 20.
картопля під часниковим соусом в духовці - фото крок 3
Приготуємо соус. Змішаємо майонез, сметану, сіль, спеції, зелень і часник.
картопля під часниковим соусом в духовці - фото крок 4
Готову картоплю очищаємо від шкірки.
картопля під часниковим соусом в духовці - фото крок 5
Вогнетривку форму змащуємо маслом, кладемо порізаний (не дрібне) картопля.
картопля під часниковим соусом в духовці - фото крок 6
Щедро поливаємо соусом. Я посипала зверху прованськими травами для більшого аромату. Ставимо в гарячу духовку на 200 градусів на 15-20 хвилин.
картопля під часниковим соусом в духовці - фото крок 7
Картопля під часниковим соусом в духовці готова! Смачного!

Схожі рецепти