Картопля «Kulakkaya»
(покроковий рецепт з фото)
Картопля "буланжер" - це ситне і поживне блюдо, яке сподобається вашій родині. Готується така картопля в духовці з додаванням вершкового масла і молока.
Картопля "буланжер" - це блюдо французької кухні. Але готується воно зовсім нескладно, як може здатися з пафасного назви. Весь секрет приготування - запікання картоплі з молоці з додаванням вершкового масла. Картопля виходить ніжною і смачною. Вершковий аромат такого блюда збере за столом всю вашу сім'ю.
- Картопля - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Молоко - 200 грам
- Вершкове масло - 30-40 грам
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком
Підготуйте інгредієнти для запікання картоплі "буланжер" .
Почистіть картоплю і наріжте тонкими кружечками.
Змастіть форму для запікання вершковим маслом і викладіть рівним шаром половину порції картоплі.
Картопля посоліть і поперчіть за смаком.
Почистіть цибулю і наріжте його тонкими кружальцями.
Викладіть цибулю поверх картоплі.
Повторіть ще раз шар картоплі і знову додайте спеції за смаком.
Залийте картопля гарячим молоком, але щоб рідина не доходила до краю. При запіканні молоко буде підніматися і може втекти. Зверху полийте картопля розтопленим вершковим маслом, яке у вас залишилося.
Прикрийте картопля фольгою і поставте запікати в духовку на 30 хвилин.
Зніміть фольгу і запікайте картопля ще 10-15 хвилин до появи бажаної рум'яної скоринки.
Приємного вам апетиту!