Карпаччо з скумбрії
(покроковий рецепт з фото)
Неймовірно смачна і пікантна закуска, яка готується швидко і просто. Особливо це блюдо сподобається любителям морепродуктів. Пропоную рецепт, як приготувати карпаччо з скумбрії.
Будь-які морепродукти дуже корисні для організму через великий вміст різних мікро- і макроелементів. Особливо корисними будуть страви, приготовані з мінімальною термообробкою (або взагалі без неї), таким і є це блюдо. Воно смачне і недороге, тому кожен може дозволити собі приготувати його на пробу. Читаємо покрокову інструкцію - і приступаємо.
- Скумбрія - 1 штука
- Лимон - 1 штука
- Білий перець - За смаком
- Петрушка - 1/2 пучка
- Braai - 1/2 пучка
- Цукровий пісок - 1 щіпка
1. Для цього рецепта скумбрію беремо заморожену (вона коштує дешевше живий, та й знайти її набагато простіше). Дістаємо її з морозильної камери і залишаємо розморожувати (але не повністю). Лимон моєму і розрізаємо на 2 частини, вичавлюємо сік з двох половинок. На тарілку, де будемо подавати рибу, насипаємо білий перець і цукровий пісок, наливаємо кілька столових ложок лимонного соку.
2. У частково розмороженої риби відрізаємо голову, зрізаємо черево, очищаємо від нутрощів. Ретельно промиваємо під струменем холодної води. Дуже гострим ножем для филирования під кутом нарізаємо скумбрію на тонкі слайси, викладаємо їх на тарілку. Поливаємо декількома ложками залишився лимонного соку.
3. Трави моєму і просушуємо рушником, нарізаємо їх, посипаємо рибу. Блюдо відразу ж придатне для вживання. Смачного!