Карпаччо з руколою
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную приготувати карпаччо з буряка з руколою і кремом з тофу. Це одна з моїх улюблених закусок, яка може стати і легким вечерею. Блюдо виходить смачним, живильним і ефектно виглядає.
Докладніше, як приготувати карпаччо з руколою, я розповім нижче. Соняшникове насіння можна замінити на кедрові або мигдальні горіхи, а замість харчових дріжджів взяти 1 ç.l. Місо пасти.
- Буряк - 1-2 штук
- Рукола - За смаком
- Schnitt-Luk - За смаком
- Тофу - 100 грам
- Сіль - За смаком
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки(1 ст.Л. - для тофу крему, 1 ст.Л. - для соусу)
- Бальзамічний оцет - 1/2 Ст. Ложки
- Топінамбур сироп - 1/2 чайних ложки
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Соняшникове насіння - За смаком
- Харчові дріжджі - 1 Ст. Ложка
Підготуйте всі інгредієнти.
Буряк відваріть в киплячій воді, потім наріжте на тонкі кружальця. Якщо буряк невеликого розміру, то можна скористатися овощечисткой.
Змішайте оливкову олію, бальзамічний оцет, топінамбур сироп, лимонний сік і сіль.
Замаринуйте в цьому соусі буряк мінімум на 2 годину, а краще на ніч.
Тофу подрібніть в блендері разом з харчовими дріжджами, оливковою олією і сіллю. Додайте трохи води до густої, кремової консистенції.
Викладіть на тарілку буряк, зверху руколу і крем з тофу. Посипте смаженими насінням і дрібно нарізаною цибулею.
Карпаччо з руколою готове, смачного!