Карбонара з креветками
(покроковий рецепт з фото)
Чи готові здивувати ваших близьких? Злегка змінимо рецепт класичної пасти карбонара і додамо креветки. Вийде неперевершене і вишукану страву - карбонара з креветками.
У цьому класичному рецепті приготування використовуються досить прості інгредієнти, єдине що швидше за все вам вам доведеться докуповувати - це креветки. Результат, думаю, всім сподобається! Рецепт карбонара з креветками, підкріплений фото знаходиться трохи нижче. Всім приємної готування!
- Спагеті - 250 грам
- Вершки - 250 мілілітрів
- Шинка - 200 грам (бекон)
- Креветки - 500 грам (чи не очищені)
- Сир твердий - 150 грам (пармезан або будь-який твердий сир)
- Спеції - 1 щіпка (італійські трави, сіль, перець)
Додаємо в каструлю вершки, тертий сир і порізану дрібними скибочками шинку (не більше 60% від загальної кількості). Варимо 10 хвилин, акуратно помішуючи.
Тепер потрібно зварити креветки. У киплячу воду кладемо заморожені креветки, не забудьте посолити воду. Варити 4-5 хвилин.
Додаємо в соус зварені і очищені креветки. Варимо ще 3 хвилини.
Потім додамо в соус заздалегідь проварені до напів-готовності спагетті. Варимо ще 7-8 хвилин до повної готовності пасти.
Кладемо в соус спеції. Щіпку італійських трав, сіль і перець. Варимо 5 хвилин.
Готово! Посипаємо пасту зверху тертим сиром і подаємо до столу. Смачного!