Рецепт Карамель для торта фото

Карамель для торта
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Карамель
Дієтичне харчування
На обід
Десерти
Кількість порцій: 1
Час приготування: 15 хв.

Для любителів домашньої випічки безсумнівно корисним буде цей простий рецепт карамелі для торта. Апетитна, солодка з ароматом ванілі - це неймовірно смачно!

Опис приготування:

Ця карамель для торта в домашніх умовах стане справжньою знахідкою. Вона прекрасно підійде як для начинки, так і глазурі зверху. При бажанні в неї можна додати корицю, мак або навіть кунжут, наприклад.

  • Паличка ванілі - 1 штука
  • Цукор - 1 Склянка (краще коричневий)
  • Вода - 1/3 склянки
  • Вершки - 3/4 склянки
  • Вершкове масло - 3 чайних ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Мак - 1 Ст. Ложка
карамель для торта - фото крок 1
1. Довести до кипіння в невеликому сотейнику воду. Потім поступово всипати цукор і на повільному вогні дати йому розчинитися (тільки після цього всипаючи наступну порцію).
карамель для торта - фото крок 2
2. Коли весь цукор розчинився, накрити сотейник кришкою і на сильно вогні дати добре прокипіти. Температура повинна бути досить високою.
карамель для торта - фото крок 3
3. В окремій каструльці або сотейнику з'єднати вершки і паличку ванілі. Можна при бажанні в рецепт приготування карамелі для торта використовувати і ванілін, проте запах тоді буде менш насиченим.
карамель для торта - фото крок 4
4. Карамель повинна стати насиченого коричневого кольору.
карамель для торта - фото крок 5
5. У цей момент можна вливати тонкою цівкою гарячі вершки (паличку ванілі акуратно попередньо дістати), постійно помішуючи.
карамель для торта - фото крок 6
6. Зняти з вогню, продовжуючи перемішувати. Додати вершкове масло. В цей простий рецепт карамелі для торта рекомендую додати ще дрібку солі для пікантності. Ще раз перемішати і всипати будь-які добавки або спеції для аромату. Коли карамель трохи охолоне, її можна наносити на тортик.

Схожі рецепти