Карамель для торта
(покроковий рецепт з фото)
Для любителів домашньої випічки безсумнівно корисним буде цей простий рецепт карамелі для торта. Апетитна, солодка з ароматом ванілі - це неймовірно смачно!
Ця карамель для торта в домашніх умовах стане справжньою знахідкою. Вона прекрасно підійде як для начинки, так і глазурі зверху. При бажанні в неї можна додати корицю, мак або навіть кунжут, наприклад.
- Паличка ванілі - 1 штука
- Цукор - 1 Склянка (краще коричневий)
- Вода - 1/3 склянки
- Вершки - 3/4 склянки
- Вершкове масло - 3 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Мак - 1 Ст. Ложка

1. Довести до кипіння в невеликому сотейнику воду. Потім поступово всипати цукор і на повільному вогні дати йому розчинитися (тільки після цього всипаючи наступну порцію).

2. Коли весь цукор розчинився, накрити сотейник кришкою і на сильно вогні дати добре прокипіти. Температура повинна бути досить високою.

3. В окремій каструльці або сотейнику з'єднати вершки і паличку ванілі. Можна при бажанні в рецепт приготування карамелі для торта використовувати і ванілін, проте запах тоді буде менш насиченим.

4. Карамель повинна стати насиченого коричневого кольору.

5. У цей момент можна вливати тонкою цівкою гарячі вершки (паличку ванілі акуратно попередньо дістати), постійно помішуючи.

6. Зняти з вогню, продовжуючи перемішувати. Додати вершкове масло. В цей простий рецепт карамелі для торта рекомендую додати ще дрібку солі для пікантності. Ще раз перемішати і всипати будь-які добавки або спеції для аромату. Коли карамель трохи охолоне, її можна наносити на тортик.