Капуста з сухофруктами
(покроковий рецепт з фото)
Тут я розповім, як приготувати капусту з сухофруктами. Це ароматний і соковитий гарнір або ж самостійне блюдо для легкої вечері, яке оцінять ті, хто стежить за своєю фігурою.
Відтінити смак солодкої капусти і сухофруктів можна, додавши в блюдо при гасінні чайну ложку кмину. Таке поєднання інгредієнтів може здатися дещо дивним, але я гарантую, що це дуже смачно! Не бійтеся і обов'язково спробуйте!
- Капуста білокачанна - 700 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Ізюм - 50 грам
- Чорнослив - 50 грам
- Оцет яблучний - 30 мілілітрів
- Сіль, перець - За смаком
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
Насамперед потрібно нашаткувати капусту, а ріпчаста цибуля очистити і порізати. На сковороді з рослинним маслом потрібно злегка обсмажити капусту разом з цибулею. Час обсмажування - близько 10 хвилин. Капусту посоліть за смаком.
Ізюм і чесрнослів добре промийте, а потім залийте їх окропом на 10 хвилин. Після воду злийте, а сухофрукти висушіть. При необхідності чорнослив розріжте на кілька частин.
У сковороду з капустою додайте сухофрукти, перець і яблучний оцет. Все добре перемішайте. Сковороду накрийте кришкою, млоїте все на повільному вогні 10 хвилин до готовності.
Подавати це блюдо потрібно в гарячому вигляді. Воно добре поєднується зі сметаною або сумішшю сметани і томатної пасти. Для аромату при гасінні в сковороду можна додати лавровий лист.