Капуста з креветками
(покроковий рецепт з фото)
Таке поєднання продуктів не здається вам занадто екзотичним? значить, ви оціните рецепт приготування капусти з креветками! блюдо незвичайне, яскраве і дуже смачне, а рецепт - з покроковими фото.
Як неважко здогадатися за складом інгредієнтів, рецепт приготування капусти з креветками прийшов до нас з азіатської кухні. Підозрюю, що швидше за все тайської, але напевно стверджувати не візьмуся. Втім, це навряд чи має істотне значення - головне, що страва смачна.
Але, звичайно, "на любителя" - моїх старших родичів таким навіть під дулом пістолета не нагодуєш! Зате для молодіжної компанії або вечірки в колі друзів - цілком комільфо.
Загалом, розповідаю, як приготувати капусту з креветками, а ви вже самі вирішуйте, гідно це блюдо вашого столу чи ні.
- Капуста - 700 грам
- Креветки - 0, 5 кілограма
- Корінь імбиру - 50 грам
- Лук-пориста - 1 штука
- Перець чилі - 0, 5 штуки
- Часник - 2-3 зубчиків
- Соєвий соус - 3-4 Ст. Ложок
- Рисовий оцет - 1-2 Ст. Ложок
- Цукор - За смаком
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Масло рослинне - 3-4 Ст. Ложок
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка (або трохи лимонної трави)
Капусту нарізати невеликими квадратиками (приблизно 2х2 сантиметри).
Креветки очистити від панцира і нутрощів. Якщо використовуєте заморожені, то, само собою, вийміть їх з морозилки заздалегідь.
Очистити і подрібнити імбир.
У сковороді з високими бортами або сотейнику добре розігріти масло і кинути в нього імбир. Обсмажувати, постійно помішуючи, 1-2 хвилини.
Викласти капусту, додати трохи окропу і готувати до тих пір, поки капуста не буде легко наколюють виделкою.
Тим часом вимити і нарізати інші овочі.
Додати до капусти овочі, оцет, цукор, соєвий соус, лавровий лист, скропити лимонним соком, перемішати і тушкувати ще кілька хвилин на середньому вогні.
Додати креветки, перемешать.Спустя якийсь час вони почервоніють - готуйте ще хвилини 2-3, після чого дайте страві трохи дійти під кришкою при вимкненому вогні.
Перемішайте ще раз і подавайте на стіл!
Перемішайте ще раз і подавайте на стіл!