Капуста з горошком
(покроковий рецепт з фото)
Легкий вітамінний салатик для повсякденного столу. Приготувати його дуже просто, так що рецепт приготування капусти з горошком під силу навіть недосвідченим господаркам!
Незважаючи на свою уявну невибагливість, з'їдається він в один присід, навіть коли на столі є інші, більш вишукані закуски! Ну а для вечері на швидку руку це взагалі блюдо незамінне, особливо взимку, коли овочеве достаток залишилося позаду. Добре, що огірки і болгарський перець продаються в магазинах круглий рік - вони надають салату свіжість, апетитний хрускіт і яскраві літні фарби.
Особливу увагу на простий рецепт капусти з горошком варто звернути вегетаріанцям - в бобових міститься багато білків, так що салатик хоч і легкий, але досить ситний!
- Капуста - 0, 5 кілограма
- Болгарський перець - 1 штука
- Огірок свіжий - 1 штука
- Банку горошку консервованого - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Лимон - 0, 5 штуки
- Масло рослинне - 3-4 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Перець духмяний мелений - За смаком
Капусту подрібнити гострим ножем або спеціальною шинковкой. Чим тонше, тим краще!
Посолити і злегка перетерти руками. Якщо капуста стара - сильніше, якщо молода, занадто налягати не треба - листя у неї тепер ніжні.
Банку з горошком відкрити, злити рідину.
Цибулю почистити і нарізати тонкими півкільцями.
Перець позбавити від плодоніжки і насіння, нарізати тонкою соломкою.
Огірок вимити, відрізати кінчики і теж нарізати.
Видавити сік з половинки лимона і змішати його з рослинним маслом і перцем.
З'єднати всі інгредієнти, заправити і прибрати в холодильник хоча б хвилин на 15.
Через цей час салат можна подавати на стіл і хрустіти собі на втіху! ;)
Через цей час салат можна подавати на стіл і хрустіти собі на втіху! ;)