Рецепт Капуста з горошком фото

Капуста з горошком
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Капуста , Бобові , Горох , Консервований горошок
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Салати
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 30 хв.

Легкий вітамінний салатик для повсякденного столу. Приготувати його дуже просто, так що рецепт приготування капусти з горошком під силу навіть недосвідченим господаркам!

Опис приготування:

Незважаючи на свою уявну невибагливість, з'їдається він в один присід, навіть коли на столі є інші, більш вишукані закуски! Ну а для вечері на швидку руку це взагалі блюдо незамінне, особливо взимку, коли овочеве достаток залишилося позаду. Добре, що огірки і болгарський перець продаються в магазинах круглий рік - вони надають салату свіжість, апетитний хрускіт і яскраві літні фарби.

Особливу увагу на простий рецепт капусти з горошком варто звернути вегетаріанцям - в бобових міститься багато білків, так що салатик хоч і легкий, але досить ситний!

  • Капуста - 0, 5 кілограма
  • Болгарський перець - 1 штука
  • Огірок свіжий - 1 штука
  • Банку горошку консервованого - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Лимон - 0, 5 штуки
  • Масло рослинне - 3-4 Ст. Ложок
  • Сіль - За смаком
  • Перець духмяний мелений - За смаком
капуста з горошком - фото крок 1
Капусту подрібнити гострим ножем або спеціальною шинковкой. Чим тонше, тим краще!
капуста з горошком - фото крок 2
Посолити і злегка перетерти руками. Якщо капуста стара - сильніше, якщо молода, занадто налягати не треба - листя у неї тепер ніжні.
капуста з горошком - фото крок 3
Банку з горошком відкрити, злити рідину.
капуста з горошком - фото крок 4
Цибулю почистити і нарізати тонкими півкільцями.
капуста з горошком - фото крок 5
Перець позбавити від плодоніжки і насіння, нарізати тонкою соломкою.
капуста з горошком - фото крок 6
Огірок вимити, відрізати кінчики і теж нарізати.
капуста з горошком - фото крок 7
Видавити сік з половинки лимона і змішати його з рослинним маслом і перцем.
капуста з горошком - фото крок 8
З'єднати всі інгредієнти, заправити і прибрати в холодильник хоча б хвилин на 15.
Через цей час салат можна подавати на стіл і хрустіти собі на втіху! ;)

Схожі рецепти