Яловичина із стручковим горошком
(покроковий рецепт з фото)
Вчора в магазині мені на очі потрапив молодий стручковий горошок: гарний такий, апетитний ... І так він на мене заклично дивився, що я не змогла встояти і вирішила його приготувати з яловичиною.
Батьківщина цього страви - провінція Хунань. Його можна зустріти в меню будь-якого більш-менш пристойного ресторану в Китаї. Страва являє собою тонкі пластинки пісної яловичини, обсмажені з цукровим горошком. Звичайно, це трохи змінений рецепт з більш звичними для нас спеціями. Яловичина виходить соковитою і ніжною. Спробуйте приготувати яловичину із стручковим горошком за цим рецептом.
- Яловичина - 700 грам
- Стручковий горошок - 250 грам
- Соєвий соус - 1/2 склянки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Кукурудзяний крохмаль - 2 Ст. Ложки
- Імбир - 1 Ст. Ложка
- Цибуля зелена - 1 пучок
- Біле вино - 3 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком
1. Поріжте яловичину на слайси.
2. Змішайте в одній мисці соєвий соус, біле вино, цукор, крохмаль, імбир, сіль і перець.
3. Занурте м'ясо в маринад.
4. Очистіть горошок від хвостиків.
5. Подрібніть зелену цибулю.
6. Обсмажте горошок в сковороді в рослинному маслі.
7. Обсмажте м'ясо з цибулею до готовності.
8. Змішайте м'ясо із стручковим горошком і протушкувати ще пару хвилин на сковороді.