Каннеллоні з грибами і фаршем
(покроковий рецепт з фото)
Якщо традиційні макарони злегка набридли, тоді варто урізноманітнити меню саме цим рецептом. Каннеллоні з грибами і фаршем в домашніх умовах - це апетитно, ситно і досить просто.
Цей простий рецепт каннеллони з грибами і фаршем під силу повторити навіть початківцю кулінарові. Соковита начинка ідеально поєднується з макаронами і томатним соусом. До того ж, блюдо досить ситне, так що може стати відмінним варіантом для обіду.
- Фарш - 300 грам
- Гриби - 150 грам
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчиків
- Томатний соус - 200 грам
- Петрушка - 2 Ст. Ложки
- Сир - 100 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Каннеллоні - 6-8 штук
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Паприка - 1 щіпка
1. Насамперед необхідно зробити фарш. Ідеальний варіант - це приготувати його самостійно, з'єднавши трохи свинини і яловичини. Для економії часу і сил можна, безумовно, купити вже готовий.
2. Гриби можуть стати рівноправним інгредієнтом начинки або лише злегка доповнювати смак м'яса. Використовувати можна абсолютно будь-які гриби, які є під рукою (як свіжі, так і заморожені). Цибулину, гриби і часник очистити і нарізати дрібними кубиками. В рецепт приготування каннеллони з грибами і фаршем можна використовувати також інші овочі.
3. На сковороді розігріти трохи оливкового масла і відправити туди спочатку цибулю, а через пару хвилин часник.
4. Коли цибуля трохи підсмажиться, можна викласти на сковороду фарш з грибами. Ретельно перемішати, щоб не було грудочок і смажити близько 7-10 хвилин.
5. Посолити і поперчити все за смаком, додати спеції і 1 ложку томатного соусу. Загасити до готовності, а потім додати подрібнену петрушку і зняти з вогню. Остудити начинку.
6. На дно жароміцної форми викласти половину томатного соусу (якщо він без спецій, тоді посолити, поперчити за смаком і додати сушені трави).
7. Добре остигнула начинкою нафарширувати каннеллони.
8. Викласти в форму в один шар.
9. Залити томатним соусом зверху. При бажанні доповнити каннеллони з грибами і фаршем в домашніх умовах можна також соусом Бешамель.
10. Сир натерти на тертці і присипати зверху. Надіслати форму в заздалегідь розігріту духовку хвилин на 25. Перед подачею блюдо можна присипати свіжою зеленню.