Каннеллоні з фаршем під томатним соусом
(покроковий рецепт з фото)
Каннеллоні - популярне італійське блюдо, яке готується з пасти в формі трубочок, які наповнюють фаршем, грибами або овочами. Я пропоную варіант з м'ясним фаршем і томатним соусом.
Для приготування цього смачного страви продаються спеціальні готові трубочки, але в Італії найчастіше готують тісто самостійно. Варто відзначити, що так навіть зручніше, адже можна зробити трубочки будь-якого розміру: товстіший і тонший, коротший і достовірніше. Та й тісто, приготоване своїми руками, все ж смачніше, чи не так? Мій рецепт, як приготувати каннеллони з фаршем під томатним соусом, дуже простий. Звичайно, він не претендує на звання класичного італійського, але за смаком страва просто неймовірно смачне!
- Яйце - 2 штуки
- Вода - 100 мілілітрів
- Сіль - 1 Ст. Ложка(1 щіпка - в тісто, 0, 5 ст. Ложки - в фарш, 0, 5 ст. Ложки - в соус)
- Борошно - 2, 5 склянки
- Фарш свинячий - 350 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки(1 шт. - в фарш, 1 шт. - в соус)
- Помідор - 3-4 штук
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Цибулини почистіть від лушпиння, помідори промийте. Заздалегідь приготуйте тісто. Для цього змішайте борошно з сіллю, розбийте яйце і гарненько розмішайте його. Влийте воду і замісити м'яке тісто.
Обсмажте фарш з одного дрібно подрібненої цибулиною до напівготовності.
Полуобжаренний фарш злегка остудіть, додайте до нього 1 яйце, сіль. Гарненько розмішайте.
Для соусу підсмажте дрібно посічену цибулину разом з подрібненими помідорами.
Додайте томатну пасту і трохи води. Тушкуйте під кришкою хвилин 10.
Тісто розкачати як можна тонше. Розріжте на 6-8 прямокутників.
На кожен прямокутник тесту покладіть начинку, загорніть тісто в трубочки. Складіть трубочки в форму для запікання.
Залийте томатним соусом і відправте форму в духовку на 30 хвилин.
Каннеллоні з фаршем під томатним соусом готові. Подавайте їх гарячими. Перед подачею блюдо можна присипати тертим пармезаном або прикрасити зеленню. Смачного!