Каннеллоні в томатному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Для любителів макаронів зі всілякими начинками пропоную цікавий і дуже простий рецепт каннеллони в томатному соусі з м'ясом і шпинатом.
Дивно соковиті, апетитні і неймовірно смачні каннеллони в томатному соусі в домашніх умовах, доповнені традиційним соусом "бешамель", стануть чудовою ідеєю для ситної вечері або обіду. При бажанні начинку можна зробити не тільки м'ясну, але і овочеву, наприклад.
- Фарш - 300 грам
- Шпинат - 200 грам
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Томатний соус - 500 мілілітрів
- Часник - 2-3 зубчиків
- Каннеллоні - 16-18 штук
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 50 грам
- Молоко - 200 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Спеції - 1 щіпка
- Сир - 100 грам
1. Для приготування томатного соусу спершу потрібно обсмажити в невеликій кількості оливкової олії подрібнений часник. Потім додати соус (можна купити готовий або зробити самостійно, подрібнивши свіжі помідори без шкірки). Посолити і поперчити за смаком, додати спеції. Соус потрібно трохи уварити на середньому вогні, а потім відставити на час.
2. На окрему сковороду налити трохи олії і розігріти його. Викласти фарш і шпинат. Посолити і поперчити за смаком і смажити майже до готовності. Рецепт приготування каннеллони в томатному соусі можна використовувати і для іншої начинки - овочевий або сирної, наприклад. Готовий фарш зняти з вогню і остудити.
3. Наступним етапом буде приготування соусу "бешамель" . Для цього розтопити невеликий шматочок вершкового масла і всипати в нього борошно. Помішуючи, довести до золотистого кольору і тонкою цівкою додати молоко. Уварити соус, постійно розмішуючи, щоб не було грудочок, до загустіння і відставити убік.
4. На дно жароміцної форми викласти пару ложок томатного соусу. Нафарширувати каннеллони остигнула начинкою і викласти в форму.
5. Викласти соус "бешамель" і розподілити по всій поверхні. При бажанні каннеллони в томатному соусі в домашніх умовах можна зробити і без додавання "бешамель" .
6. Викласти томатний соус і розрівняти його так, щоб він покрив все каннеллони. Залишилося тільки натерти на середній тертці сир і присипати їм блюдо зверху.
7. У заздалегідь розігрітій духовці запікаються каннеллони близько 30 хвилин. Перед подачею їх можна присипати подрібненою свіжою зеленню.