Каннеллоні з тунцем в помідорному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва ідеально підходить для недільного обіду, адже готується воно дуже просто. Вам не доведеться витратити багато часу на приготування, а виходить дуже смачна страва з незвичайною і соковитою начинкою.
Ви готували каннеллони з м'ясом? Пора познайомитися і з іншими видами начинки для цих чудових макаронів-трубочок. Заповнювати каннеллони можна всім, ніж душа забажає. Я розповім вам, як приготувати каннеллони з тунцем в помідорному соусі. Процес дуже простий, повірте. Солоний сир або сир в начинку додавати зовсім необов'язково, але з ними смачніше. Фантазуйте, тасуйте інгредієнти на свій смак, дайте розгулятися вашої фантазії!
- Каннеллоні - 7-8 штук
- Тунець - 140-150 грам (у власному соку)
- Солоний сир - 70-80 грам (або сир)
- Сир - 100 грам
- Маслини - 8-10 штук
- Каперсами - 1 Чайна ложка
- Зелень кропу, петрушки - 20 грам
- Зелена цибуля - 20 грам
- Помідори - 150 грам (у власному соку)
1. Ось все інгредієнти, які нам будуть потрібні. Чи не знайшли каперсів? Можна і без них. Замість помідор у власному соку в мене свої, подрібнені помідори, заготовлені на зиму.
2. Готуємо начинку. Зливаємо рідину з консерви з тунцем, тунця розкришимо. Додамо дрібно нарізані маслини, каперси і зелень.
3. У мене солоний сир. Якщо використовуєте сир, додайте за смаком сіль. Розкришимо сир і додамо його до решти інгредієнтів.
4. Перемішаємо, пробуємо і додаємо до смаку спеції. Можна додати мелений чорний перець, базилік.
5. Помідори у власному соку подрібніть в пюре і доведіть до смаку, додавши сіль. На дно форми для запікання наливаємо трохи помідорною маси. Заповнюємо макарони-трубочки.
6. Викладаємо заповнені начинкою каннеллони і заливаємо помідоровим соусом.
7. Посипаємо натертим сиром і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку.
8. Запікаємо хвилин 20-25. Я запікала трохи довше, моєму сімейства подобається рум'яна сирна скоринка.
9. Обов'язково приготуйте, це смачно