Баранина в томатному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Гасити баранину можна по-різному з використанням різних інгредієнтів, але баранина в томатному соусі - один з найулюбленіших варіантів в нашій родині, пропоную і вам спробувати це смачне блюдо.
Оскільки більша частина чоловічого населення жити не може без м'яса, то у кожної господині в запасі повинен бути рецепт якого-небудь смачного і ситного страви з нього. У нашій родині найчастіше в ситуаціях, коли потрібно швидко нагодувати всіх, я готую баранину в томатному соусі в домашніх умовах. Баранина сама по собі досить поживна, а в поєднанні з томатним соусом це м'ясо стає неймовірно смачним і ніжним. Мій чоловік, та й все, хто пробував це блюдо, залишилися від нього в повному захваті, тому я з радістю поділюся з вами рецептом приготування баранини в томатному соусі.
- Баранячі ребра - 1 кілограм
- Помідори - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Зелень свіжа - 60 грам (кріп, петрушка)
- Часник - 2-3 зубчиків
- Масло рослинне - За смаком (для смаження)
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
Для початку ми промиваємо баранину і викладаємо її в розігріте рослинне масло. Накриваємо посуд з бараниною кришкою і тушкуємо м'ясо на повільному вогні, періодично помішуючи, поки весь м'ясний сік не википить.
Поки гаситься м'ясо, ми чистимо цибулю і рідше його на невеликі кубики.
Помідори трьом на дрібній тертці до стану пюре або очищаємо їх від шкірки і подрібнюємо в блендері.
Як тільки м'ясний сік від баранини википить, і м'ясо почне присмажуватися, перекладаємо його в казан, солимо і додаємо ріпчасту цибулю. Смажимо все на середньому вогні, поки цибуля не стане м'яким.
Після цього переливаємо в казан томатну пасту, перемішуємо все і доводимо до кипіння, тушкуємо баранину на слабкому вогні протягом 20-25 хвилин.
Потім приправляємо блюдо меленим перцем і солимо за смаком, продовжуємо тушкувати.
Чистимо часник і подрібнюємо його разом зі свіжою зеленню.
Потім викладаємо часник і зелень в казан, перемішуємо все і залишаємо на вогні буквально на 1-2 хвилини, потім знімаємо з вогню.
Готову баранину подаємо з будь-яким гарніром на ваш смак. Смачного!