Рецепт Баранина в томатному соусі фото

Баранина в томатному соусі
(покроковий рецепт з фото)

Арабська кухня , Східна кухня
М'ясо, Овочі, Помідор, Баранина
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Гасити баранину можна по-різному з використанням різних інгредієнтів, але баранина в томатному соусі - один з найулюбленіших варіантів в нашій родині, пропоную і вам спробувати це смачне блюдо.

Оскільки більша частина чоловічого населення жити не може без м'яса, то у кожної господині в запасі повинен бути рецепт якого-небудь смачного і ситного страви з нього. У нашій родині найчастіше в ситуаціях, коли потрібно швидко нагодувати всіх, я готую баранину в томатному соусі в домашніх умовах. Баранина сама по собі досить поживна, а в поєднанні з томатним соусом це м'ясо стає неймовірно смачним і ніжним. Мій чоловік, та й все, хто пробував це блюдо, залишилися від нього в повному захваті, тому я з радістю поділюся з вами рецептом приготування баранини в томатному соусі.

  • Баранячі ребра - 1 кілограм
  • Помідори - 300 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
  • Зелень свіжа - 60 грам (кріп, петрушка)
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Масло рослинне - За смаком (для смаження)
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
баранина в томатному соусі - фото крок 1
Для початку ми промиваємо баранину і викладаємо її в розігріте рослинне масло. Накриваємо посуд з бараниною кришкою і тушкуємо м'ясо на повільному вогні, періодично помішуючи, поки весь м'ясний сік не википить.
баранина в томатному соусі - фото крок 2
Поки гаситься м'ясо, ми чистимо цибулю і рідше його на невеликі кубики.
баранина в томатному соусі - фото крок 3
Помідори трьом на дрібній тертці до стану пюре або очищаємо їх від шкірки і подрібнюємо в блендері.
баранина в томатному соусі - фото крок 4
Як тільки м'ясний сік від баранини википить, і м'ясо почне присмажуватися, перекладаємо його в казан, солимо і додаємо ріпчасту цибулю. Смажимо все на середньому вогні, поки цибуля не стане м'яким.
баранина в томатному соусі - фото крок 5
Після цього переливаємо в казан томатну пасту, перемішуємо все і доводимо до кипіння, тушкуємо баранину на слабкому вогні протягом 20-25 хвилин.
баранина в томатному соусі - фото крок 6
Потім приправляємо блюдо меленим перцем і солимо за смаком, продовжуємо тушкувати.
баранина в томатному соусі - фото крок 7
Чистимо часник і подрібнюємо його разом зі свіжою зеленню.
баранина в томатному соусі - фото крок 8
Потім викладаємо часник і зелень в казан, перемішуємо все і залишаємо на вогні буквально на 1-2 хвилини, потім знімаємо з вогню.
баранина в томатному соусі - фото крок 9
Готову баранину подаємо з будь-яким гарніром на ваш смак. Смачного!

Схожі рецепти