Каннеллоні під соусом «бешамель»
(покроковий рецепт з фото)
Хочете повторити на своїй кухні неймовірно смачне і абсолютно нескладне італійська страва? Тоді ось вам рецепт приготування каннеллони під соусом "бешамель" з м'ясною начинкою.
Любителям макаронів це блюдо точно припаде до смаку. Завдяки цікавій подачі, каннеллони під соусом "бешамель" в домашніх умовах можна приготувати навіть на святковий стіл. При бажанні доповнити блюдо можна томатним соусом або овочевою заправкою.
- Фарш із яловичини - 600 грам (або будь-який інший)
- Каннеллоні - 16 штук
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Помідори - 2 штуки
- Томатна паста - 150 грам
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Оливкова олія - 2-3 Ст. Ложок
- Молоко - 500 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Сир - 150 грам
1. Цибулю і часник необхідно очистити і нарізати дрібними кубиками.
2. Помідори ошпарити окропом і очистити від шкірки. Нарізати невеликими шматочками.
3. На сковороду налити трохи оливкового масла і відправити туди спочатку цибулю, а через пару хвилин часник. Обсмажити до злегка золотистого кольору і викласти фарш. В рецепт приготування каннеллони під соусом "бешамель" можна використовувати не тільки традиційну яловичину, але і свинину або навіть курку.
4. Ретельно перемішати і смажити близько 7 хвилин. Посолити і поперчити трохи. Додати на сковороду подрібнені помідори.
5. Перемішати і хвилин через 5 додати томатну пасту.
6. Протушкувати все ще близько 5-7 хвилин і зняти з вогню, щоб начинка трохи охолола.
7. Тим часом в підсоленій воді пару хвилин відварити каннеллони.
8. Потім відкинути на друшляк і залишити остигати.
9. Саме час зайнятися соусом. У невеликій каструлі або сотейника розігріти трохи олії і додати борошно. Ретельно перемішувати, щоб не було грудочок, і обсмажити до злегка золотистого кольору.
10. Влити тонкою цівкою холодне молоко і, постійно помішуючи, уварити соус.
11. Тепер можна приступати до основного процесу. Остигнули каннеллони щільно нафарширувати фаршем.
12. Викласти їх у жароміцних форму, попередньо трохи змастивши її маслом.
13. Зверху залити соусом і присипати тертим сиром. Надіслати в попередньо розігріту духовку.
14. Приблизно через 25-35 хвилин каннеллони під соусом "бешамель" в домашніх умовах будуть готові.