Канапе з грушею і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Якщо гості на порозі, а подати до столу абсолютно нічого, то вас виручать канапе з грушею і сиром! Закуска готується за лічені хвилини і всі зазначені інгредієнти прекрасно доповнюють один одного.
У літній сезон при зборі груш можна пригостити своїх рідних і друзів соковитими канапе, які ідеально гармоніюють з білим вином: ігристим або сухим. Вони виходять ніжними на смак і дуже барвистими. Таку закуску можна подати і на фуршет, полив грушевий нарізку лимонним або апельсиновим соком.
- Груша - 1-2 штук
- Сир - 60 грам (твердий)
- Багет - 4-5 скибочок
- Майонез - 2 чайних ложки (будь-якої жирності)
- Сіль - 2 щіпки
- Петрушка - 2 штуки(2 гілочки для прикраси)
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Багет розріжте по діагоналі на скибочки, так вони будуть виглядати апетитно. Викладіть їх на тарілку і змастіть майонезом будь-якої жирності. За бажанням майонез можна замінити будь-яким іншим білим соусом, але не кетчупом і не сметаною.
Твердий сир наріжте невеликими брусочками або слайсами, викладіть на край канапешек. Можна використовувати не тільки твердий сир, але і м'який, наприклад, бринза або mocarellu.
Грушу промийте у воді, розріжте на чотири частини і виріжте з них насіннєві блоки. Потім ще раз промийте і наріжте м'якоть скибочками. Викладіть на інший край канапе. Додати сіль за смаком. За бажанням можна збризнути блюдо лимонним соком, щоб м'якоть груші не потемніла.
Прикрасьте канапе з грушею і сиром свіжою зеленню петрушки або кропу, зеленої цибулі і подайте до столу відразу ж після приготування.