Рецепт Калья фото

Калья
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Риба та морепродукти , Картопля , Огірок , Тунець
Рецепти для схуднення
На обід
Супи
Кількість порцій: 4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Не лякайтеся незнайомого назви, адже калья - це традиційне російське блюдо. Радимо вам урізноманітнити щоденне меню і подивитися, як приготувати калью - м'ясний суп на огірковому розсолі.

Опис приготування:

Як правило, калью готують або з м'ясом, або з рибою, але обов'язковим інгредієнтом є огірковий розсіл. Саме вони надає готовому блюду злегка кислий, але апетитний смак солоних огірків. Суп виходить набагато смачніше, якщо овочі попередньо пропассеровать з томатним соком, вони віддадуть сік і пом'якшають. Суп виходить насиченого червоного кольору і апетитно пахне рибою, обов'язково спробуйте.


  • Тунець - 1300 грам
  • Томатна паста - 40 грам
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Перець солодкий - 0, 5 штуки
  • Картопля - 6 штук
  • Огірки - 6 штук (солоні)
  • Розсіл - 2-3 літрів (огірковий)
  • Кріп - 1 пучок
  • Петрушка - 1 пучок
  • Перець духмяний - За смаком
  • Лавровий лист - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Перець червоний гострий - За смаком
калья - фото крок 1
1. Зваріть жирний рибний бульйон: обробити тунця, очистіть його від кісточок і викладіть в каструлю. Залийте рибу холодною водою, поставте на невеликий вогонь і варіть протягом 1-1, 5 годину.
калья - фото крок 2
2. Морква, солодкий перець і огірок наріжте тонкою соломкою. Ріпчасту цибулю і картоплю наріжте невеликими кубиками. В іншу розігріту каструлю додайте трохи рослинного масла і злегка обсмажте нарізану моркву.
калья - фото крок 3
3. Далі викладіть цибулю і болгарський перець, перемішайте і обсмажте протягом 3-5 хвилин, постійно помішуючи. Додайте нарізані огірки, томатну пасту, огірковий розсіл і перемішайте.
калья - фото крок 4
4. Дайте овочам згасити, додайте нарізаний відварений тунець. Додайте бульйон, добре перемішайте і додайте картоплю. Проваріть калью 10-15 хвилин, додайте спеції і сіль за смаком.
калья - фото крок 5
5. В кінці приготування додайте зелень і зніміть суп з вогню. Смачного!

Схожі рецепти