Качка в вині
(покроковий рецепт з фото)
Хочете насолодитися смачним, соковитим м'ясом качки і здивувати своїх гостей? Тоді раджу приготувати качку в червоному вині. Рецепт приготування нескладний, вашого часу буде витрачено не так і багато.
Смачна, соковита, м'яка і з неповторним ароматом, ця качка стане прикрасою вашого святкового столу. І не так вже й багато клопоту при її приготуванні, адже так? За бажанням ви можете додати і інші ароматні спеції. Сушений базилік, італійські трави ... Вибирайте на свій смак. Базовий рецепт приготування качки в провину перед вами, а доповнення, які поліпшать смак готового блюда, нехай підкаже вам ваші кулінарна інтуїція і фантазія.
- Качка - 1 штука
- Вино - 250-300 мілілітрів (червоне сухе)
- Мед - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Кмин - 2-3 Щепоток
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Вода - 1 Склянка
Насамперед візьмемося за качку. Ретельно очистимо її і промиємо. Можна обрізати крила.
Натираємо тушку качки сіллю, перцем і посипаємо кмином. Укладаємо в утятницу або в глибоку форму для запікання.
Обмащуємо качку медом.
Змішаємо вино з водою, заллємо цією сумішшю качку. Поставимо її в холодне місце на ніч: нехай маринується.
Закриваємо утятницу з качкою кришкою, ставимо птицю запікатися в духовку. Перші 20-30 хвилин запікаємо її при 200 градусах, а наступні 1.5 ч - в 170.
Потім виймаємо качку з качатниці і викладаємо її на деко. Поливаємо соком і запікаємо ще хвилин 20.
Запікаємо до красивої рум'яної скоринки, при цьому з качки ще й піде зайвий жир. Але не пересушити птицю!