Рецепт Качка в вині фото

Качка в вині
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Качка, Дичина
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Святковий обід
Гарячі страви, Страви цілком

Хочете насолодитися смачним, соковитим м'ясом качки і здивувати своїх гостей? Тоді раджу приготувати качку в червоному вині. Рецепт приготування нескладний, вашого часу буде витрачено не так і багато.

Смачна, соковита, м'яка і з неповторним ароматом, ця качка стане прикрасою вашого святкового столу. І не так вже й багато клопоту при її приготуванні, адже так? За бажанням ви можете додати і інші ароматні спеції. Сушений базилік, італійські трави ... Вибирайте на свій смак. Базовий рецепт приготування качки в провину перед вами, а доповнення, які поліпшать смак готового блюда, нехай підкаже вам ваші кулінарна інтуїція і фантазія.

  • Качка - 1 штука
  • Вино - 250-300 мілілітрів (червоне сухе)
  • Мед - 2-3 Ст. Ложок
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Кмин - 2-3 Щепоток
  • Перець чорний мелений - 2 щіпки
  • Вода - 1 Склянка
качка в вині - фото крок 1
Насамперед візьмемося за качку. Ретельно очистимо її і промиємо. Можна обрізати крила.
качка в вині - фото крок 2
Натираємо тушку качки сіллю, перцем і посипаємо кмином. Укладаємо в утятницу або в глибоку форму для запікання.
качка в вині - фото крок 3
Обмащуємо качку медом.
качка в вині - фото крок 4
Змішаємо вино з водою, заллємо цією сумішшю качку. Поставимо її в холодне місце на ніч: нехай маринується.
качка в вині - фото крок 5
Закриваємо утятницу з качкою кришкою, ставимо птицю запікатися в духовку. Перші 20-30 хвилин запікаємо її при 200 градусах, а наступні 1.5 ч - в 170.
качка в вині - фото крок 6
Потім виймаємо качку з качатниці і викладаємо її на деко. Поливаємо соком і запікаємо ще хвилин 20.
качка в вині - фото крок 7
Запікаємо до красивої рум'яної скоринки, при цьому з качки ще й піде зайвий жир. Але не пересушити птицю!

Схожі рецепти