Качка, тушкована у вині
(покроковий рецепт з фото)
На столі страви з качки ми бачимо не так часто. Ось коли настає сімейне свято, де збирається багато рідних і близьких, - саме вона якнайкраще підходить в якості основного блюда.
Сьогодні я розповім вам, як приготувати качку, тушковану в провині. Птах, приготована таким чином, виходить воістину ніжною і соковитою. Перед її ароматом ніхто не зможе встояти. Гості теж будуть у захваті, не сумнівайтеся!
- Качка - 1 штука
- Чорнослив - 250 грам
- Сухе червоне вино - 400 мілілітрів
- Вершкове масло - 50 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Майонез - За смаком
- Перець мелений - За смаком
Чорнослив замочити в теплій воді і відставте поки що в сторону. Качку очистіть від шкірки і розділіть на частини: спочатку відріжте ніжки, крила, шию, грудинку, стегна. Спинку для зручності розділіть на три частини.
На розігрітій сковороді розтопіть вершкове масло, обсмажуйте в ньому качку не всю відразу, а порціями, щоб кожен шматочок вільно лежав на дні посудини.
Качку обсмажте до легкої золотистої скоринки. Змішайте майонез з подрібненим часником, в нього помістіть обсмажені шматочки качки, їх ретельно перемішайте, щоб м'ясо було рівномірно покрите таким соусом.
Подрібнені цибулю і моркву обсмажте до золотистого.
На дно сотейника для гасіння опустіть цибулю з морквою. Наверх викладіть шматочки качки, а на неї - вимочений чорнослив. Вино влийте в сотейник до всіх інгредієнтів. Додайте кип'ячену воду або курячий бульйон так, щоб все було покрито рідиною.
Гасіть в сотейнику на невеликому вогні одну годину. Смачного!