Рецепт Качка, тушкована у вині фото

Качка, тушкована у вині
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Китайська кухня
Птах, Качка
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

На столі страви з качки ми бачимо не так часто. Ось коли настає сімейне свято, де збирається багато рідних і близьких, - саме вона якнайкраще підходить в якості основного блюда.

Сьогодні я розповім вам, як приготувати качку, тушковану в провині. Птах, приготована таким чином, виходить воістину ніжною і соковитою. Перед її ароматом ніхто не зможе встояти. Гості теж будуть у захваті, не сумнівайтеся!

  • Качка - 1 штука
  • Чорнослив - 250 грам
  • Сухе червоне вино - 400 мілілітрів
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля - 1 штука
  • Часник - 1 зубчик
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Майонез - За смаком
  • Перець мелений - За смаком
качка, тушкована у вині - фото крок 1
Чорнослив замочити в теплій воді і відставте поки що в сторону. Качку очистіть від шкірки і розділіть на частини: спочатку відріжте ніжки, крила, шию, грудинку, стегна. Спинку для зручності розділіть на три частини.
качка, тушкована у вині - фото крок 2
На розігрітій сковороді розтопіть вершкове масло, обсмажуйте в ньому качку не всю відразу, а порціями, щоб кожен шматочок вільно лежав на дні посудини.
качка, тушкована у вині - фото крок 3
Качку обсмажте до легкої золотистої скоринки. Змішайте майонез з подрібненим часником, в нього помістіть обсмажені шматочки качки, їх ретельно перемішайте, щоб м'ясо було рівномірно покрите таким соусом.
качка, тушкована у вині - фото крок 4
Подрібнені цибулю і моркву обсмажте до золотистого.
качка, тушкована у вині - фото крок 5
На дно сотейника для гасіння опустіть цибулю з морквою. Наверх викладіть шматочки качки, а на неї - вимочений чорнослив. Вино влийте в сотейник до всіх інгредієнтів. Додайте кип'ячену воду або курячий бульйон так, щоб все було покрито рідиною.
качка, тушкована у вині - фото крок 6
Гасіть в сотейнику на невеликому вогні одну годину. Смачного!

Схожі рецепти