Печінка, тушкована в білому вині з печеним перцем
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування печінки, приготовленої в білому вині, з печеним перцем. У печінці міститься велика кількість заліза, і вважається вона дуже корисною. Також дуже корисний і запечений перець.
Кількість порцій: 4
- Петрушка, гілочки - 4 штуки
- Індичих або куряча печінка - 500 грам
- Перець і сіль - 1 За смаком
- Солодкий перець - 4 штуки
- Рослинна олія - 30 мілілітрів
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Біле сухе вино - 150 мілілітрів
- Часник - 2 часточки
1. В першу чергу приготуємо перець (ми використовуємо в приготуванні перець жовтого кольору, який краще відтіняє колір печінки). На деко викладаємо перець, і хвилин на п'ятнадцять відправляємо його пекти в розігріту духову шафу, вогонь повинен бути середній. Не забуваємо перевертати перець.
2. Очищаємо цибулину і тоненькими підлозі колечками її нарізаємо. На сковороду наливаємо рослинного масла, і на невеликому вогні пасеруємо цибулю, він повинен стати напівпрозорим.
3. У проточній воді ретельно промиваємо печінку, відкидаємо її на друшляк, воді даємо стекти. До пасеровані цибулі додаємо печінку, періодично помішувати, тушкуємо до того часу, коли печінку почне бліднути. Додаємо сюди роздавлений часник, перчимо і солимо. Потім вливаємо біле вино, вогонь не зменшуємо, тушкуємо ще приблизно хвилин п'ять-сім, не забуваємо перемішувати. Хвилин на п'ять, залишаємо настоюватися із закритою кришкою.
4. Знімаємо з перцю шкірку, кожен перець розрізаємо на чотири частини, насіння і перегородки видаляємо. На тарілки розкладаємо шматочки нарізаного перцю, в формі квіткових пелюсток. Лук з печінкою викладаємо в центр тарілки. Прикрашаємо зеленню.