Рецепт Баранина у вині фото

Баранина у вині
(покроковий рецепт з фото)

Арабська кухня , Східна кухня
М'ясо , Баранина
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Люблю такі рецепти, в яких додавання одного додаткового інгредієнта змінює смак всього блюда, тут таку роль грає вино, з ним баранина виходить неймовірно смачна, соковита і ароматна.

Опис приготування:

Баранину я і раніше дуже часто готувала, але зазвичай гасила її з овочами або запікала в духовці, недавно ось вирішила спробувати зробити баранину у вині в домашніх умовах. Перерила безліч різних рецептів і в підсумку зупинилася на одному з найпростіших, не люблю я всі ці заморочки на кухні. Загалом, інгредієнтів мені знадобилося мінімально: м'ясо, цибуля, вино і спеції - перемішуємо все і ставимо в духовку, чекаємо якихось півтори години, і все готово. Вино дійсно додає м'ясу якийсь особливий благородний аромат і смак, тому і страва вийшла вельми цікаве і неймовірно смачне. Ну а раз експеримент вдався, тепер я і з вами можу поділитися цим рецептом приготування баранини у вині, сподіваюся, ви оціните його по достоїнству.

  • Баранина - 1-1, 2 кілограма (різні частини)
  • Вино червоне сухе - 500 мілілітрів
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Лук-пориста - 1 штука
  • Кунжут чорний - 1-2 чайних ложок
  • Масло оливкове - За смаком (для смаження)
  • Спеції - За смаком (перець чорний мелений, зіра)
  • Кінза свіжа - 30-40 грам (для подачі)
  • Сіль - - За смаком
баранина у вині - фото крок 1
Отже, для початку ми промиваємо м'ясо, витираємо насухо, натираємо сіллю і меленим перцем і обсмажуємо в рослинному маслі до золотистого кольору. Смажити потрібно в казані або якийсь жароміцної посуді, яку потім можна буде поставити в духовку.
баранина у вині - фото крок 2
Ріпчасту цибулю чистимо і нарізаємо четвертькольцами, порей промиваємо і ріжемо півкільцями.
баранина у вині - фото крок 3
Викладаємо цибулю до обсмаженого м'яса, посипаємо все кунжутом і зирой, перемішуємо все.
баранина у вині - фото крок 4
Вливаємо в казан червоне вино і доводимо рідину до кипіння. Після цього накриваємо нашу посуд кришкою і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на півтори години.
баранина у вині - фото крок 5
Після закінчення часу м'ясо буде повністю готове, тому витягаємо його з духовки, посипаємо баранину подрібненої кінзою і подаємо на стіл. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти