Баранина у вині
(покроковий рецепт з фото)
Люблю такі рецепти, в яких додавання одного додаткового інгредієнта змінює смак всього блюда, тут таку роль грає вино, з ним баранина виходить неймовірно смачна, соковита і ароматна.
Баранину я і раніше дуже часто готувала, але зазвичай гасила її з овочами або запікала в духовці, недавно ось вирішила спробувати зробити баранину у вині в домашніх умовах. Перерила безліч різних рецептів і в підсумку зупинилася на одному з найпростіших, не люблю я всі ці заморочки на кухні. Загалом, інгредієнтів мені знадобилося мінімально: м'ясо, цибуля, вино і спеції - перемішуємо все і ставимо в духовку, чекаємо якихось півтори години, і все готово. Вино дійсно додає м'ясу якийсь особливий благородний аромат і смак, тому і страва вийшла вельми цікаве і неймовірно смачне. Ну а раз експеримент вдався, тепер я і з вами можу поділитися цим рецептом приготування баранини у вині, сподіваюся, ви оціните його по достоїнству.
- Баранина - 1-1, 2 кілограма (різні частини)
- Вино червоне сухе - 500 мілілітрів
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Лук-пориста - 1 штука
- Кунжут чорний - 1-2 чайних ложок
- Масло оливкове - За смаком (для смаження)
- Спеції - За смаком (перець чорний мелений, зіра)
- Кінза свіжа - 30-40 грам (для подачі)
- Сіль - - За смаком