Дичина у вині
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування дичини у вині. Перед приготуванням дичини, м'ясо обов'язково треба вимочувати.
Дичина можна готувати на багатті, запікати в духовці, гасити - і завжди виходить дуже смачно. Добре поєднується з червоним вином.
- Дичина-качка - 1 штука
- Печериці - 5 штук
- Цибуля - 1 штука
- Каперсами - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 0, 5 Ст. Ложки
- Червоне вино - 0, 5 склянки
- Мускатний горіх, на кінчику ножа - 1 штука
- Вершкове масло - 1 За смаком (для обжарки)
- Петрушка - 1 За смаком
1. В першу чергу треба заздалегідь в холодній воді замочити дичину (щоб зменшити специфічний запах, в воду додати ложку оцту).
2. Далі качку з води виймаємо, даємо стекти, порційними шматочками нарізаємо. Нарізати можна довільними шматками. Перчимо і солимо. Вершкове масло розігріваємо в сковороді, і з обох сторін злегка обсмажити птицю. Складаємо м'ясо в казан (товстостінну каструлю). На сковороду, де обсмажувалася птах, влити води, даємо закипіти, і потім влити все це в казан. Поставки вина, накриваємо кришкою, коли закипить - вогонь зменшити. Хвилин 40 tusim, не забуваємо помішувати. Якщо треба, dosalivaem.
3. Очистимо і обсмажити цибулю та печериці (цибуля - до прозорості, додамо потім гриби, тушкуємо на маленькому вогні, в кінці додати мускатний горіх). Прибираємо з вогню і додаємо каперси (можна замінювати корнішонами). На сухій сковороді прогріти муку і додаємо в гриби, перемішуємо.
4. Гриби додати, коли м'ясо протушкувати, перемішуємо. Прогріваємо пів хвилини і посипаємо нарізаною петрушкою. З накритою кришкою даємо постояти 5-10 хвилин.
5. Блюдо готово. На гарнір - відварену картоплю.