Італійський торт
(покроковий рецепт з фото)
Цей торт частенько готують на весілля, адже він неймовірно ніжний, повітряний і ароматний. Якщо ви любите кокосовий смак і аромат, горіхи, тоді вам сподобається рецепт італійського торта.
Рекомендую вам не використовувати кокосову стружку, беріть кокосові пластівці, так набагато смачніше. Вам не потрібен особливий привід, щоб спекти такий торт, адже себе можна побалувати просто так. Торт дуже смачний, ніжний і делікатний. Прикрасьте торт кокосовими пластівцями і горіхами.
- Вершкове масло - 345 грам(230 грам для тіста, 115 грам для крему)
- Цукор - 6 Ст. Ложок(2 склянки для тіста, 4 склянки для крему)
- Яйця - 5 штук
- Екстракт ванілі - 4, 5 чайних ложки(3 чайні ложки для тесту, 1, 5 чайні ложки для крему)
- Борошно - 2 склянки
- Сода - 1, 5 чайних ложки
- Бавовна - 1 Склянка
- Вершковий сир - 450 грам
- Кокосові пластівці - 1, 5 склянки
- Пекан - 1, 5 склянки
1
Приготуємо тісто. У чашу міксера викладіть вершкове масло, збивайте на середніх оборотах і додавайте потроху цукровий пісок.
2
Відокремте жовтки від білків, додавайте в масляну суміш по одному жовтку і кожен раз збивайте.
3
У миску просійте борошно, додайте соду і перемішайте гарненько. У чашу міксера порційно викладайте сухі інгредієнти упереміш з пахтою, добре збиваючи тісто.
4
В окремій мисці збийте білки до утворення міцних піків, потім введіть до основної маси тесту і додайте ванільний екстракт.
5
Додайте половину кокосових пластівців і подрібнених горіхів, перемішайте все гарненько.
6
Розподіліть тісто між трьома формами для випічки і відправте в розігріту до 170 градусів духовку на 25-30 хвилин, потім дістаньте коржі і залиште їх на 5 хвилин в формі.
7
Перекладіть кожен бісквіт з форми на решітку і залиште для повного охолодження.
8
Займемося кремом. Змішайте в чаші міксера вершковий сир, вершкове масло, екстракт ванілі і цукор, гарненько збийте все до утворення пишної і однорідної маси.
9
Додайте до крему залишилися кокосові пластівці і горіхи.
10
Змастіть остиглі коржі приготованим кремом, прикрасьте їм верхівку і боки. Надішліть торт на кілька годин в холодильник. Насолоджуйтеся цим смачним десертом.
11
Приємного чаювання!