Італійський шоколадний торт
(покроковий рецепт з фото)
Напевно, це один з найсмачніших тортів з шоколадом в усьому світі. Все ж італійці знають толк в солодощах, адже саме вони придумали цей рецепт. Спробуйте і ви приготувати цей тортик.
Якщо ви хочете чогось солоденького і шоколадного, то побалуйте себе тортиком. Тут ви дізнаєтеся, як приготувати італійський шоколадний торт. Він дуже смачний, переконайтеся в цьому самі! А головне - він не вимагає випічки.
- Вершки 33% - 400 мілілітрів
- Гіркий шоколад - 400 грам
- Сахань пудра - 4 Ст. Ложки
- Бейліс - 4 Ст. Ложки
- Горіхи Пекан - 50 грам
- Бісквіт - 50 грам (або печиво)
Горіхи пекан подрібніть з печивом занурювальним блендером до однорідної маси. Якщо ви не можете знайти саме такі горіхи, замініть їх на волоські або будь-які інші.
Вершки, цукрову пудру і поламаний на шматочки шоколад нагрійте на паровій бані, щоб маса розтопилася. Налийте туди Бейліс, перемішайте і остудіть.
У довгасту форму покладіть пегамент для запікання і змастіть його вершковим маслом. Горіхи з печивом викладіть у форму, гарненько їх утрамбувавши.
Зверху на горіхи вилийте шоколадний крем.
Залишком горіхів присипте торт зверху. Поставте десерт в холодильник на кілька годин, а краще на всю ніч, щоб він застиг і гарненько просочився.