Італійський шоколадний десерт
(покроковий рецепт з фото)
Італійці подарували кулінарному світу, напевно, найбільша кількість улюблених десертів. Багато стали візитними картками кухарів в кав'ярнях і ресторанах в різних країнах.
Подібне солодке у мене асоціюється з романтичними вечорами на двох або зі спокійними вечерями. Запишіть собі рецепт, як приготувати італійський шоколадний десерт. Він виходить вишуканим, але в той же час робиться досить просто. Ніжна текстура солодкого просто буде танути в роті.
- Вершки 35% - 400 мілілітрів
- Шоколад гіркий - 400 грам
- Горіхи Пекан - 50 грам
- Печиво - 50 грам (або бісквіт)
- Цукрова пудра - 4 Ст. Ложки
- Likёr "бейлі" - 4 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 10 грам
Бісквіт і горіхи подрібніть в блендері.
Шоколад поламайте на шматочки і покладіть в каструлю разом з вершками. Масу розчиніть до єдиної консистенції на вогні, постійно помішуючи.
Потім влийте лікер і добре перемішайте. Потім остудіть.
Візьміть прямокутну невелику форму. Застелите її харчової папером, змастіть маслом. Покладіть на дно половину суміші горіхів з бісквітом. Розрівняйте.
Потім залийте шоколадну масу, а зверху засипте залишився горіховою масою.
Приберіть десерт в холодильник на 4 годину. Подавайте його, діставши з форми і плівки. Приємною дегустації!