Італійський десерт-морозиво
(покроковий рецепт з фото)
Найсмачніше морозиво - Gelato, роблять в Італії. Заявляю це з усією відповідальністю. У своєму рецепті я тільки спробую наблизитися до цього смаку, приготую морозиво з персиками.
Приготувати італійський десерт - морозиво досить просто, правда, потрібно достатньо часу, а як його приготувати, дивіться покрокові рекомендації до рецептом. Молоко повинно бути свіжим і досить жирним, а персики стиглими і солодкими.
- Молоко - 600 грам (найвищої жирності)
- Цукор - 125 грам
- Яєчні жовтки - 6 штук
- Персики - 4-5 штук(1 стакан персикового пюре і один персик для нарізки шматочками)
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Очистіть персики від кісточки і шкірки.
Пробийте персики занурювальним блендером в пюре.
Відміряйте один стакан персикового пюре.
Змішайте яєчні жовтки, 1.5 склянки молока і цукор.
Добре збийте в пишну піну яєчні жовтки з цукром і молоком.
Поставте яєчну масу на вогонь і нагрійте до кипіння і загустіння, при цьому постійно помішуючи.
Додайте персикове пюре.
Влийте молоко і розмішайте.
Перекладіть отриману масу в контейнер і поставте в морозильну камеру.
Перемішуйте щогодини масу морозива, щоб не утворювалися крижані кристали.
Коли маса загусне досить сильно, подрібніть один персик на дрібні шматочки.
Додайте подрібнений персик до морозива.
Добре розмішайте і залиште до повного застигання.
Морозиво з шматочками персика поливайте сиропом, шоколадом, так, як вам подобається.
Вийшло смачне і натуральне морозиво, рекомендую приготувати.
Вийшло смачне і натуральне морозиво, рекомендую приготувати.