Десерт «Полуничне морозиво»
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування полуничного морозива. Основним інгредієнтом цього десерту є заморожена полуниця. Так само можна використовувати і будь-які інші фрукти або ягоди.
Кількість порцій: 6
- Заморожена полуниця - 200 грам
- Вершки 30-33% - 300 мілілітрів
- Коричневий цукор - 100 грам
- Ваніль в стручках - 1 штука
1. В першу чергу треба додати в вершки цукор і все добре перемішати.
2. Тепер розрізаємо вздовж навпіл стручок ванілі і додаємо в вершки. Потім нагріваємо, вершки доводимо до кипіння і хвилин три-п'ять кип'ятимо. Вогонь повинен бути невеликим.
3. Дістаємо ваніль, тепер беремо ложку і вишкребіть нею насіння. Додаємо їх до вершків.
4. Вершкам даємо час трохи охолонути. Потім вершки прибираємо охолоджуватися в морозильну камеру. Сливки не повинні затвердіти, але повинні стати досить холодними.
5. Холодні вершки перекладаємо в блендер, додаємо сюди полуниці (попередньо полуницю розморожувати не слід) і все гарненько збиваємо. Повинна вийти однорідна маса.
6. Суміш заморожуємо. Потім поливаємо розтопленим шоколадом, варенням або будь-яким сиропом і можемо подавати.