Рецепт Полуничне морозиво «дайкірі» фото

Полуничне морозиво «дайкірі»
(покроковий рецепт з фото)

Канадська кухня
Молочні продукти, Фрукти, Вершки
Низькокалорійні
На святковий стіл
Десерти, Морозиво

Рецепт приготування морозива з вершків, молока, жовтків, полуничного пюре, соку лайма, цедри лайма і рома.

Морозиво «Дайкірі» нагадує знаменитий коктейль з ромом і соком лайма. Комбінація фруктового пюре, цитрусових і алкоголю - що може бути краще для морозива? За цим рецептом у вас вийде 450 г полуничного морозива. Щоб зробити морозиво для дітей, додайте лише половину рома. Не потрібно виключати його повністю - він робить морозиво м'якше. При бажанні ви можете подвоїти кількість соку і цедри лайма, щоб надати десерту більш терпкий цитрусовий смак і аромат.

  • Лайма, Cedra - 2 штуки
  • Солі - 1 щіпка
  • Жовтка - 4 штуки
  • Ром - 2 Ст. Ложки
полуничне морозиво
1. У середній каструлі нагріти терту цедру лайма з ½ чашки цукру до появи аромату. Додати молоко навпіл з вершками і нагріти суміш на середньому вогні, поки вона не закипить. Тим часом вилити вершки у велику миску. Встановити зверху сито. В окремій середній мисці збити яєчні жовтки з залишилася ½ чашки цукру. Коли вершкова суміш в каструлі закипить, дуже повільно вилити її на збиті яєчні жовтки і перемішати віночком.
полуничне морозиво
2. Вилити суміш назад в каструлю і довести до кипіння на середньому вогні, продовжуючи постійно збивати. Вилити суміш через сито в миску з вершками і розмішати. Додати полуничне пюре, сік лайма і ром, перемішати до отримання однорідної маси. Поставити в холодильник мінімум на 4 години або на ніч.
полуничне морозиво
3. Заморозити суміш в машині для морозива відповідно до інструкцій виробника. Як тільки морозиво досягне потрібної м'якої консистенції, викласти його в миску і заморозити до готовності.

Схожі рецепти