Італійські пельмені
(покроковий рецепт з фото)
Італійський варіант пельменів робиться з прісного тіста, готувати їх можна з найрізноманітнішою начинкою. Спробуйте приготувати італійські пельмені з грибочками і цибулькою, це дуже смачно!
Головна особливість тортеллини - італійських пельменів - це тісто і форма. Тісто готується з борошна і жовтків. Виходить воно досить крутим, чому його складно розкачати вручну, зате результат просто неймовірний: тонке і дуже смачне тісто. Для приготування італійських пельменів можна робити і м'ясну начинку, грибна з сиром - просто більш оригінальний і святковий варіант. За формою тортеллини нагадують бутончікі або трояндочки.
- Борошно - 250 грам
- Жовтки - 10-11 штука
- Гриби - 170 грам
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- М'ята - За смаком
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Цедра лимону - 1 штука
- Сир - 150 грам
- Грибний бульйон - За смаком
Для початку приготуйте тісто: в борошно додайте 10 жовтків, замісіть тісто. Справа ця трудомістка і, звичайно, зі спеціальним комбайном піде воно куди швидше. Якщо тісто розпадається на крупинки, додайте ще один жовток. Виходить круте тісто, яке стоїть обернути в харчову плівку і поставити в холодильник. А поки якраз можна зайнятися начинкою.
Начинка буде сирно-грибний. Як сиру можете взяти рикотту або маскарпоне, а можна і невеликий сир. Але не беріть плавлений сир, він не підійде. Гриби - печериці.
Поріжте цибулю, часник, м'яту і гриби.
Все складіть в чашу блендера. Подрібніть все до пастоподібного стану. Додайте пару ложок оливкової олії.
Отриману пасту варто ще обсмажити на сковороді хвилин 5 без масла.
А тим часом натріть в сир цедру одного лимона.
Грибний пасті дайте охолонути, а потім змішайте її з сиром.
Перемішайте начинку, надішліть її в холодильник на півгодинки, щоб потім було легше ліпити пельмені.
Поки охолоджується начинка, дістаньте і підготуйте тісто. В ідеалі - просто робити це з машинкою для розкочування тіста, адже його треба розкачати до 2-3 мм. В товщину.
Розкачати можна і в ручну, але будьте готові до того, що це буде складно і буде потрібно час.
Потім виріжте кружечки з тіста. І викладіть в центр кожного начинку. Краї кружечків злегка змастіть збитим яйцем.
Потім виріжте кружечки з тіста. І викладіть в центр кожного начинку. Краї кружечків злегка змастіть збитим яйцем.
Тепер приступаємо до ліплення пельменів, складіть тісто навпіл і закріпіть краю.
Потім з'єднайте і стисніть пальцями кінці. Пельмень повинен стояти, як на фото.
Відваріть пельмені в грибному бульйоні або просто підсоленій воді хвилин 5, до готовності.
Подавати готові італійські пельмені можна в тому ж бульйоні, додавши тертий сир і зелений горошок. Смачного!