Рецепт Італійські пельмені фото

Італійські пельмені
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто , Гриби
Роздільне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Пельмені
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Італійський варіант пельменів робиться з прісного тіста, готувати їх можна з найрізноманітнішою начинкою. Спробуйте приготувати італійські пельмені з грибочками і цибулькою, це дуже смачно!

Опис приготування:

Головна особливість тортеллини - італійських пельменів - це тісто і форма. Тісто готується з борошна і жовтків. Виходить воно досить крутим, чому його складно розкачати вручну, зате результат просто неймовірний: тонке і дуже смачне тісто. Для приготування італійських пельменів можна робити і м'ясну начинку, грибна з сиром - просто більш оригінальний і святковий варіант. За формою тортеллини нагадують бутончікі або трояндочки.

  • Борошно - 250 грам
  • Жовтки - 10-11 штука
  • Гриби - 170 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • М'ята - За смаком
  • Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
  • Цедра лимону - 1 штука
  • Сир - 150 грам
  • Грибний бульйон - За смаком
італійські пельмені - фото крок 1
Для початку приготуйте тісто: в борошно додайте 10 жовтків, замісіть тісто. Справа ця трудомістка і, звичайно, зі спеціальним комбайном піде воно куди швидше. Якщо тісто розпадається на крупинки, додайте ще один жовток. Виходить круте тісто, яке стоїть обернути в харчову плівку і поставити в холодильник. А поки якраз можна зайнятися начинкою.
італійські пельмені - фото крок 2
Начинка буде сирно-грибний. Як сиру можете взяти рикотту або маскарпоне, а можна і невеликий сир. Але не беріть плавлений сир, він не підійде. Гриби - печериці.
італійські пельмені - фото крок 3
Поріжте цибулю, часник, м'яту і гриби.
італійські пельмені - фото крок 4
Все складіть в чашу блендера. Подрібніть все до пастоподібного стану. Додайте пару ложок оливкової олії.
італійські пельмені - фото крок 5
Отриману пасту варто ще обсмажити на сковороді хвилин 5 без масла.
італійські пельмені - фото крок 6
А тим часом натріть в сир цедру одного лимона.
італійські пельмені - фото крок 7
Грибний пасті дайте охолонути, а потім змішайте її з сиром.
італійські пельмені - фото крок 8
Перемішайте начинку, надішліть її в холодильник на півгодинки, щоб потім було легше ліпити пельмені.
італійські пельмені - фото крок 9
Поки охолоджується начинка, дістаньте і підготуйте тісто. В ідеалі - просто робити це з машинкою для розкочування тіста, адже його треба розкачати до 2-3 мм. В товщину.
італійські пельмені - фото крок 10
Розкачати можна і в ручну, але будьте готові до того, що це буде складно і буде потрібно час.
Потім виріжте кружечки з тіста. І викладіть в центр кожного начинку. Краї кружечків злегка змастіть збитим яйцем.
італійські пельмені - фото крок 11
Тепер приступаємо до ліплення пельменів, складіть тісто навпіл і закріпіть краю.
італійські пельмені - фото крок 12
Потім з'єднайте і стисніть пальцями кінці. Пельмень повинен стояти, як на фото.
італійські пельмені - фото крок 13
Відваріть пельмені в грибному бульйоні або просто підсоленій воді хвилин 5, до готовності.
італійські пельмені - фото крок 14
Подавати готові італійські пельмені можна в тому ж бульйоні, додавши тертий сир і зелений горошок. Смачного!

Схожі рецепти